Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berntzen fratatt økonomiansvar

Direktør for nyhets- og distriktsavdelingen i NRK, Tom Berntzen, ble i dag fratatt økonomistyringen over avdelingen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært kjent at det ligger an til store budsjettoverskridelser i NRKs nyhetsavdeling. Ifølge kringkastingssjef Einar Førde er det årsaken til at økonomidirektøren for hele NRK nå overtar styringen over nyhetsavdelingen.

- Vi er ikke fornøyd med budsjettstyringen. Vi konstaterer at vi ikke får prognosene til å holde for inneværende år og vi ser en svikt i økonomistyringen som gjør at vi må styrke det faglige styringssystemet i nyhetsdivisjonen, sier Førde til NRK.

Han sier at avgjørelsen ikke er en kritikk eller vingeklipping av Berntzen.

- Den kritikken som ligger i dette får Berntzen tåle. Han er den første til selv å vedgå at økonomistyringen ikke har vært bra og han har sagt seg fornøyd med det vi har gjort, sier Førde.

Kringkastingssjefen presiserer at nyhetsdivisjonen er inne i en god utvikling redaksjonelt, både i radio, fjernsyn og på Internett.

(NTB)