Beroliget bekymret finanselite i Davos

- Den amerikanske økonomien er grunnleggende sunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske økonomien er grunnleggende sunn og vil komme seg over kneika, var budskapet fra den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice til en bekymret finanselite i Davos.

- Den amerikanske økonomien er solid, strukturen er god og det langsiktige økonomiske grunnlaget er sunt, sa Rice da hun holdt det offisielle åpningsforedraget på det topptunge årsmøtet i Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos onsdag kveld.

Hun understreket at USA ikke vil bli navlebeskuende tross den siste tidens turbulens, at landet vil fortsette å hilse utenlandske investeringer velkommen og støtte opp om frihandel.

- Vår økonomi vil forbli en ledene maskin for global økonomisk vekst, sa Rice.Mørke skyer Den pågående finanskrisen i verdensmarkedet har så langt overskygget det gnistrende vinterværet i Davos, hvor verdens finanselite møtes til sin årlige diskusjonsklubb.

- Verden er inne i sin verste finanskrise på 60 år, fastslo finanslegenden George Soros i en artikkel i Financial Times onsdag, som en dyster hilsen til de rundt 2.500 deltakerne.

Markedskrisen, som toppet seg med den amerikanske sentralbankens solide rentekutt, kan være slutten på en boble som har vart siden annen verdenskrig, mener Soros, som fulgte opp sin analyse da diskusjonene startet i alpebyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer