Kilder til Dagbladet:

Beroliget Støre i privat samtale

Sp skal ikke i regjering med SV, ifølge Dagbladets kilder. Samtidig tok Vedum kontakt med Ap-leder Jonas Gahr Støre og hadde en privat samtale. Ap-ledelsen skal da ha blitt forsikret om at døra til SV ikke er stengt.

GODE BUSSER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok kontakt med Ap-leder Jonas Gahr Støre etter Dagbladets sak mandag. Ifølge Dagbladets kilder er Ap-ledelsen trygge på at Senterpartiet kan gå i regjering med SV etter valget. Foto: Lise Åserud / NTB
GODE BUSSER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok kontakt med Ap-leder Jonas Gahr Støre etter Dagbladets sak mandag. Ifølge Dagbladets kilder er Ap-ledelsen trygge på at Senterpartiet kan gå i regjering med SV etter valget. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag fortalte Dagbladet at Senterpartiet mener alvor med at SV ikke skal inn i en Ap/Sp-regjering.

Dette har vakt stor oppsikt på rødgrønn side, blant annet fordi sentralt hold i både Ap og SV tidligere ikke har tatt Vedums holdning til SV «tilstrekkelig på alvor», etter det Dagbladet forstår.

Dagen etter, i et intervju med Aftenposten tirsdag kveld, bekreftet imidlertid Vedum det Dagbladets kilder allerede hadde fortalt: Sp vil ikke ha SV med i regjering, konkluderte Vedum.

Snakket ut med Støre

Sp-lederen kalte påstander om at partiet ville forlate forhandlingsbordet «dill-dall», men sto hardt på at SV var en uaktuell regjeringspartner.

Men samtidig har det vært kommunikasjon mellom Vedum og co. og de andre rødgrønne partiene. Dagbladet er kjent med at Sp-lederen personlig slo på tråden til Ap-leder Jonas Gahr Støre etter Dagbladet sak. Målet med samtalen var å roe gemyttene, og forsikre at ikke forholdene på rødgrønn side surnet.

Formålet til Vedum skal ifølge kildene ha vært å dempe inntrykket som var skapt om kaos på rødgrønn side etter Dagbladets artikkel. Samtidig har flere Sp-profiler gått ut i Klassekampen og nektet å lukke døra for SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer