Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

- Berører meg dypt

Byrådsleder Raymond Johansen mener coronadødsfallet på Ellingsrudhjemmet viser alvoret i situasjonen.

KONDOLERER: Byrådsleder Raymond Johansen er berørt av coronadødsfallet på Ellingsrudhjemmet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
KONDOLERER: Byrådsleder Raymond Johansen er berørt av coronadødsfallet på Ellingsrudhjemmet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer

En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo er død etter å ha blitt coronasmittet. Dette er det tredje dødsfallet i Norge.

- Jeg vil uttrykke min medfølelse og kondolanse til familie og andre pårørende. Dette berører meg dypt. Enda et dødsfall som følge av coronaviruset, viser den dramatiske situasjonen vi nå er i, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Dagbladet.

Beboeren døde tidligere i uka, og Oslo kommune har nå fått bekreftet at vedkommende var smittet, opplyser Sykehjemsetaten.

- Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, forteller etaten.

To andre smittet

På samme avdeling er to andre beboere lørdag bekreftet smittet. Det er i tillegg tatt prøver av fem andre beboere på avdelingen som det ventes svar på.

Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser Sykehjemsetaten.

- Coronaviruset er ikke farlig for de fleste av oss, men det er livsfarlig for noen. Derfor har vi iverksatt drastiske tiltak for å hindre at smitten sprer seg med det omfang vi har sett til nå. Hvis alle forholder seg til rådene som gis og tiltakene som er satt inn, vil vi raskere kunne komme tilbake til en normal situasjon igjen, sier Raymond Johansen.

CORONAVIRUSET: En tredje person er bekreftet omkommet som følge av viruset. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Hvorfor har det vært/er det lov med besøkende på sykehjemmene?

- Det er strenge besøksrestriksjoner, og bare de nærmeste pårørende har fått komme på besøk. På sykehjem bor folk den siste perioden av sine liv, i motsetning til på sykehusene. Beboere har behov for kontakt med sine nærmeste pårørende, sier direktør for samfunnskontakt, Henrik Mevold i Sykehjemsetaten i Oslo til Dagbladet.

Pårørende som har fått komme på besøk er blitt stilt en rekke spørsmål for å avdekke eventuell smittefare, opplyser etaten.

- Nå som det er større smittespredning, er det stengt for besøk på helsehusene. Det blir fortløpende vurdert hvorvidt det skal strammes inn for besøk også på langtidssykehjemmene, sier Mevold.

Isolert

Alle avdelingene på Ellingsrudhjemmet er isolert fra hverandre.

På den berørte avdelingen er sju beboere isolert og observeres.

På andre avdelinger observeres også beboere for symptomer. Dersom de utvikler symptomer, blir de testet.

Det gjennomføres også smitteoppsporing for å identifisere nærkontakter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!