«Berserk» frigitt - seiler videre i morgen

Nå gjenstår bare en «heidundrande fest» før Jarle Andhøy og seilbåten «Berserk» drar fra Chile.

FRIGITT:  Jarle Andhøy, Samuel Massie og resten av mannskapet på Berserk, ble beordret til kai i Puerto Williams av chilensk marine. I dag er de løslatt.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FRIGITT: Jarle Andhøy, Samuel Massie og resten av mannskapet på Berserk, ble beordret til kai i Puerto Williams av chilensk marine. I dag er de løslatt. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter ti dager i arrest ved en chilensk marinebase er Jarle Andhøy og seilbåten «Berserk» frigitt. Det forteller ekspedisjonens talsmann hjemme i Norge, Rune «Super'n» Olsgaard.

- De har blitt frigitt. Jarle ringte meg for et par timer siden, og da var chilenerne fornøyde med all dokumentasjonen de har fått. De skal seile videre i morgen. De skal bare ha en heidundrande berserk-feiring i kveld i Chile, og så skal de seile, sier Olsgaard til Dagbladet.

Snart i Norge Olsgaard har ikke hørt noe om at ekspedisjonen kan risikere å få bot av chilenske myndigheter.- Det har ikke vært noe snakk om det. Chilenerne har bare vært interessert i å sjekke at alle papirer er i orden.

Nå har mannskapet på Berserk begynt å tenke på hjemturen til Norge. Akkurat når det blir, kommer an på hvor lang tid det tar å gjøre noen reparasjoner på båten i Ushuaia i Argentina, som er neste stopp.

- Det kommer an på hvor lang tid det tar å få de delene de trenger, men jeg håper at de kan være i Norge så tidlig som i april, og i alle fall i begynnelsen av mai, sier Olsgaard til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer