«Berserk»-kokken er ute av fengsel

Ute av Canada, men mer vet ikke Utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nå har norske myndigheter også funnet et lite spor etter det andre besetningsmedlemmet som ble arrestert og bortført fra kjendisskuta «Berserk» i Canada forrige uke.

For kaptein Jarle Andhøy var det et mysterium hva som hadde skjedd med Rolf Ohlsgaard (44) og Fredrik Juell (28) før han måtte seile videre mot Nordvestpassasjen for et drøyt døgn siden uten maskinisten og kokken.

- Vår ambassade i Ottawa har fått vite av kanadiske myndigheter at Juell har reist ut av Canada, sier kommunikasjonsrådgiver Kirsten Melsom i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Det står ikke noe i rapporten fra ambassaden om Juell er utvist fra landet eller har forlatt Canada på eget initiativ. Det framgår heller ingen informasjon om pågripelse.

Det var forrige mandag at havneområdet i Halifax på Nova Scotia ble avsperret og maskinist Ohlsgaard fra Lørenskog ble pågrepet om bord i oppdagerskuta. Ifølge kaptein Jarle Andhøy var 13 bevæpnede politifolk med på aksjonen.

UD har fått bekreftet at Ohlsgaard ble pågrepet fordi han er medlem av Hells Angels. MC-organisasjonen og dens medlemmer er bannlyst i Canada som organisert kriminelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer