«Berserk»-maskinist tatt fordi han er HA-medlem

Men hvorfor tok de kokken?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag fikk Utenriksdepartementet en forklaring på hvorfor det ene av mannskapsmedlemmene på kjendisskuta «Berserk» ble arrestert i en væpnet politiaksjon på kaia i Halifax i Canada forrige mandag.

Sammenhengen er slik skipper Jarle Andhøy trodde, men aldri fikk bekreftet før han måtte seile videre mot Nordvestpassasjen i går kveld uten fulltallig mannskap. Politiet aksjonerte fordi «Berserk»-maskinist Rolf Ohlsgaard er profilert medlem av Hells Angels i Oslo.

Etter langvarige MC-kriger som har kostet to hundre menneskeliv, har kanadiske myndigheter bannlyst Hells Angels og stempelt gjengen som del av organisert, kriminelt nettverk.

Skipper Andhøy engasjerte en lokal advokat har å finne ut hva som har skjedd med Ohlsgaard og kokk og punkemusiker Fredrik Juell, som ble arrestert forrige onsdag.

Men hva har skjedd med kokken?

- Ambassaden i Ottawa har rapportert hjem at Ohlsgaard ble pågrepet og sitter i arrest på grunn av sin kontakt med Hells Angels. Slik systemet er i Canada, skal han framstilles i en høring for en dommer. Det skal skje i Montreal, men norske myndigheter har ikke foreløpig ikke fått vite når det skjer, får Dagbladet.no opplyst i UD.

Rapporten fra ambassaden nevner ikke Fredrik Juell eller årsaken til at han ble arrestert.

Dagbladet.no har ikke kommet i kontakt med Jarle Andhøy om bord i «Berserk» i dag.

 PROTESTTOG:  I vår rakk skipper Jarle Andhøy (til venstre)og maskinist Rolf «Supern» Ohlsgaard å gå i protesttog utenfor Guantanamo-basen på Cuba på ferden mot Nordvestpassasjen. Nå seiler Andhøy videre med «Berserk» mens Ohlsgaard sitter i kasjotten i Halifax i Canada. Foto: www.wildvikings.com
PROTESTTOG: I vår rakk skipper Jarle Andhøy (til venstre)og maskinist Rolf «Supern» Ohlsgaard å gå i protesttog utenfor Guantanamo-basen på Cuba på ferden mot Nordvestpassasjen. Nå seiler Andhøy videre med «Berserk» mens Ohlsgaard sitter i kasjotten i Halifax i Canada. Foto: www.wildvikings.com Vis mer