Berserk på cella

Saddam forsøkte å slå ned en topp-politiker i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Da han ble avhørt av noen av Iraks nye topp-politikere i fengselscella, gikk han berserk - og forsøkte å slå ned en av dem. Å bli anklaget for feighet ble for mye for eksdiktator Saddam Hussein.

På sin celle fikk han besøk av topp-politikere i Irak, og Hussein skal ha frådet av raseri og bannet grovt før han gikk til angrep på politikeren Moafak al-Rubei. Spenningen var meget intens da de fire politikerne fra Iraks nye styringsråd traff Saddam Hussein i ei fengselscelle i går. Expressen/Dagbladet har også snakket med mannen som ble angrepet.

- Før jeg skulle møte Saddam, tenkte jeg at oppgaven var å identifisere ham, men da jeg gikk ut fra fengselet, var jeg forbannet, sier Moafak al-Rubei.

Møtet med Saddam fant sted søndag. Et knapt døgn etter at han ble arrestert. Skjegget til Saddam var barbert bort, og han satt på en feltseng av metall på en hemmelig militærbase et sted i Irak. Han hadde nettopp våknet. Han var kledd i en hvit arabisk kjortel og blå vest, og hadde tøfler på føttene. Historien bekreftes av flere arabiske redaktører i Bagdad og London. Saddam svarte på en rekke spørsmål om sin tid som hersker i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer