Beruset passasjer utløste kaprer-alarm

Tvang Aeroflot-fly til å nødlande i Praha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Aeroflot-fly på vei fra Moskva til Geneve har nødlandet på i Ruzyne-flyplassen i Praha. Den opprinnelige meldingen var at flyet var forsøkt kapret, men ifølge NTB skal det dreie seg om en passasjer som har angrepet besetningen.

Aeroflot-sjefen Viktor Parkhimovitsj opplyser til det russiske nyhetsbyrået ITAR-TASS at en overstadig beruset passasjer forårsaket nødlandingen i Praha.

Flyet, en Airbus A320, landet kort tid før klokka 11.00.

Ifølge en talskvinne for Aeroflot, Irina Dannenberg, ble besetningen om bord i flyet «forsøkt angrepet». Kapteinen på det russiske flyet sendte nødmelding kort tid før landing.

- En av passasjerene sa at han var utstyrt med en bombe, sier visedirektøren i Aeroflot til russisk fjernsyn.

Tsjekkisk politi opplyste kort tid etter landing til nyhetsbyrået CTK at den angivelige flykapreren var «uskadeliggjort», melder NTB.

Det russiske nyhetsbyrået TASS melder at mannen slåss med to andre passasjerer, og også forsøkte å angripe crewet ombord. Mannen ble bundet, og deretter overlatt til tsjekkisk politi på flyplassen, melder det russisk nyhetsbyrået.

Politiet skal nå gå igjennom flyet og bagasjen ombord før det eventuelt gis klarsignal for å la flyet fortsette til Geneve.

Ifølge nyhetsbyrået AP trengte ikke politiet å gripe inn i situasjonen.