- Beruset politimann truet med å drepe bikinimodell

Den berusede politimannen hentet tjenestevåpenet sitt og dro deretter tilbake til utestedet, hvor han skal ha truet med å drepe en av gjestene - en bikinimodell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har lagt fullstendig lokk på etterforskningen av trusselepisoden som skjedde inne og utenfor utestedet «Maison Vika» på Oslos vestkant natt til søndag.

Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at en polititjenestemann ble pågrepet etter hendelsen.

Ifølge vitner hadde politimannen et håndvåpen, og han skal ha truet med å drepe en bikini- og undertøysmodell.

Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at de etterforsker en trusselsak.

Kranglet med modell

Politimannen var ifølge vitner beruset da han oppholdt seg på utestedet. Ifølge Dagbladets opplysninger, skal polititjenestemannen ha hentet tjenestevåpenet sitt - og deretter returnert til stedet. Ingen i politiet ville i går kveld kommentere hvordan politimannen skal  ha fått tak i tjenestevåpenet sitt.


På «Maison Vika» skal han ifølge vitner ha begynt å krangle med en nakenmodell.

- Jeg så mannen komme til stedet. I hånda hadde han en gjenstand. I ettertid fikk jeg vite at det var et våpen. Han prøvde å få en kvinnes oppmerksomhet på stedet. De gikk etterhvert ut av lokalet. Han var tydelig sjalu for noe som hadde skjedd, sier vitnet, som ikke fikk med seg pågripelsen.


Andre vitner forteller til Dagbladet at de gjenkjente kvinnen som en lettkledd modell.

Medeier i «Maison Vika», Ole-Fredrik Jonsbråten, bekrefter at det var en turbulent episode på utestedet ved to-tiden natt til søndag.

Amper stemning

- En politimann var der for å oppsøke en kvinnelig gjest, og det oppstod en amper og hissig situasjon mellom de to. Vaktene valgte derfor å gripe inn og skille dem. Det er også vanlig prosedyre å kontakte politiet når folk slår seg såpass vrange, sier Jonsbråten.

Det var mellom 700-800 gjester i lokalene da episoden fant sted i midtetasjen i det treetasjes utestedet. Jonsbråten var selv til stede og grep inn i opptrinnet. Midt i tumultene ble det meldt fra flere hold at politimannen hadde et skytevåpen.

- Etter alt å dømme dreide det seg om et medbrakt våpen, men jeg så ikke at vedkommende viftet med det, sier Jonsbråten.

Siden vaktene kom raskt på plass og fikk ført politimannen ut av lokalene, tror han få av gjestene fikk med seg opptrinnet.

- «Maison» er et meget trygt sted med profesjonelle vakter. Vi ser svært alvorlig på saken, da dette er et sted vi knapt har opplevd bråk på tidligere. Vi vil nå samle mer opplysninger og gjøre oss mer kjent med detaljene i saken, sier Jonsbråten.

- Tragisk situasjon
Leder for Oslo politiforening, Sigve Bolstad, sier at fagforeningen er koblet inn i saken.

- Det er en tragisk situasjon for vedkommende det gjelder. Vi i Oslo politiforening følger opp med våre prosedyrer som går på støtte til vår kollega. Fagforeningen er i kontakt med ledelsen i politidistriktet for å følge opp vedkommende og eventuell familie. Det er viktig at vi er til støtte og hjelp. Utover det kan jeg ikke kommentere saken ytterligere, sier Bolstad til Dagbladet.

- Vil dere umiddelbart gå i dialog med politiledelsen om rutinene for når polititjenestemenn kan få utlevert tjenestevåpen?

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, svarer Bolstad.

- Etterforsker anmeldelse
Hverken sjurhavende jurist eller operasjonsleder ved Oslo politidistrikt ville i går kveld kommentere hendelsen.

Asker og Bærum politidistrikt fikk i går overført saken, ettersom en polititjenestemann fra Oslo er involvert. Politiadvokat Ellen Rasmussen ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter at de har fått overført en sak fra Oslo.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en anmeldelse for trusler. Saken kommer fra Oslo politidistrikt, sier Rasmussen.

- Er det tatt ut en siktelse mot mannen?

- Det kan jeg ikke kommentere, svarer Rasmussen.

- Er det aktuelt å fremstille vedkommende for varetektsfengsling?

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer i denne saken, sier politiadvokaten.

DRAMATISK: Den dramatiske episoden skjedde natt til søndag i og utenfor dette utestedet, «Maison Vika», som ligger på Oslos vestkant. Vaktene klarte å føre politimannen ut av lokalet.