Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beruset, ustabil geværmann (35) på frifot

- Han har et langt rulleblad, sier politiet i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store bevæpnede politistyrker har siden klokka sju i dag tidlig lett etter en kriminell mann i 35-årsalderen fra Namsos som betegnes som farlig.

- Vi har grunn til å tro at han er bevæpnet, ruset og ustabil. Vi har lokalisert bilen hans 2-3 kilometer fra innsjøen Gilten, men han befant seg ikke ved den. Veien som fører opp til området er sperret, og vil vil nå gjøre nye søk med blant annet hunder, opplyser stabssjef Geir Ove Heir ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Han ville i ettermiddag ikke gå nærmere inn på mannens kriminelle fortid, men 35-åringen har trolig blitt observert i forbindelse med to eller flere campingvogn-innbrudd i det aktuelle området. Mest sannsynlig har han nå gjemt seg et sted i terrenget.

- Vi har ikke hatt visuell kontakt med mannen så langt, sier Heir, som heller ikke utelukker at mannen kan ha tatt seg til fots fra bilen tilbake til tettbebygde strøk.

Gilten er en innsjø på grensen mellom Steinkjer og Namdalseid kommune. Det er flere hytter i skogs- og fjellområdet som heller ikke er gjennomsøkt av de bevæpnede politifolkene, som nå har vært i aksjon i over sju timer.

Etter det Dagbladet.no kjenner til tror politiet mannen er i besittelse av et gevær.