Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beryktet gjengleder skal ha reist til Syria

En sentral gjengleder, skal ha reist fra Oslo til Syria. Mannen er straffedømt flere ganger.

REISER TIL SYRIA:  Minst 60 nordmenn har sluttet seg til terror-organisasjonen Den islamske stat i Syria. En kriminelt belastet gjengleder fra en av innvandrergjengene i Oslo skal også ha reist. Det er uklart om den syriske fødte 23-åringen vil slutte seg til islamistene, eller til de som forsøker å bekjempe terroristene.
REISER TIL SYRIA: Minst 60 nordmenn har sluttet seg til terror-organisasjonen Den islamske stat i Syria. En kriminelt belastet gjengleder fra en av innvandrergjengene i Oslo skal også ha reist. Det er uklart om den syriske fødte 23-åringen vil slutte seg til islamistene, eller til de som forsøker å bekjempe terroristene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere år har den nå 23 år gamle kurderen - som er født i Syria - vært sentral i det kriminelle innvandrergjeng-miljøet i Oslo.

Han er straffedømt flere ganger for blant annet grov vold.

Dagbladet får bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste har fått informasjon om at 23-åringen skal ha reist fra et belastet kriminelt gjengmiljø på Oslos østkant, og at han enten har sluttet seg til - eller skal slutte seg til - en av grupperingene i Syria.

Gjengleder Det er uklart om 23-åringen, som er svært godt kjent av politiet i Oslo, vil eller skal slutte seg til kurderne som forsøker å bekjempe den fryktede terror-organisasjonen Den islamske stat (tidligere kjent under navnet ISIL), eller om han vil slåss med terrorgruppa.

Dagbladet har forgjeves søkt å få kontakt med 23-åringen. Men hans forsvarer gjennom flere år snakket i går med mannen.

- Han avviser helt at han har vært involvert i noen krig i det hele tatt, sier advokaten til Dagbladet.

Gjennom sin forsvarer hevder den kriminelle 23-åringen at han ikke lenger tilhører eller er en del av et kriminelt miljø.

Vokst opp i Oslo Kilder i politiet bekrefter overfor Dagbladet at 23-åringen, som er syrisk statsborger, men har vokst opp i Oslo, har hatt en sentral rolle i en av Oslos fryktede kriminelle innvandrergjenger.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ønsker ikke å kommentere noe om 23-åringen. Men Dagbladet får bekreftet fra sikre kilder at PST skal være varslet om 23-åringen.

Men det skal foreløpig ikke være dokumentert hvem den Syria-fødte kurderen har sluttet seg til.

Hundre personer Tidligere har en rekke norske konvertitter - også noen med kriminell bakgrunn - og ikke etniske norske islamister som også er kjent av politiet for kriminelle handlinger, reist til Syria via Tyrkia for å slutte seg til terrororganisasjonene al-Nusrafronten (som er en del av terror-nettverket til al-Qaida) og Den islamske stat.

I går bekreftet PST at over 60 nordmenn har reist til Syria, og kriger sammen med terror-organisasjonene. Det virkelige antallet nordmenn og personer med norsk tilknytning som er i Syria, er trolig rundt 100 personer.

Det radikale ekstremistiske islamistiske miljøet i Norge teller i dag trolig rundt 200 personer.

Frykt Men fram til nå har det ikke vært kjent at hardbarkede kriminelle fra de fryktede kriminelle gjengene i Oslo har reist til det borgerkrigsherjede landet.

Sikkerhetspolitiet og andre norske myndigheter har lenge fryktet at unge kriminelle menn fra de belastede gjengene i Oslo, skulle reise fra Norge til Syria og slutte seg til terror-gruppene. Frykten er stor hva de kan finne på å gjøre, dersom de kommer hjem til Norge.

GJENGLEDER:  PST har fått opplysninger om at den kriminelle gjenglederen skal ha reist til Syria. Foto:Politiet
GJENGLEDER: PST har fått opplysninger om at den kriminelle gjenglederen skal ha reist til Syria. Foto:Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling