Beryktet gjengleder skal ha reist til Syria

En sentral gjengleder, skal ha reist fra Oslo til Syria. Mannen er straffedømt flere ganger.

REISER TIL SYRIA:  Minst 60 nordmenn har sluttet seg til terror-organisasjonen Den islamske stat i Syria. En kriminelt belastet gjengleder fra en av innvandrergjengene i Oslo skal også ha reist. Det er uklart om den syriske fødte 23-åringen vil slutte seg til islamistene, eller til de som forsøker å bekjempe terroristene.
REISER TIL SYRIA: Minst 60 nordmenn har sluttet seg til terror-organisasjonen Den islamske stat i Syria. En kriminelt belastet gjengleder fra en av innvandrergjengene i Oslo skal også ha reist. Det er uklart om den syriske fødte 23-åringen vil slutte seg til islamistene, eller til de som forsøker å bekjempe terroristene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I flere år har den nå 23 år gamle kurderen - som er født i Syria - vært sentral i det kriminelle innvandrergjeng-miljøet i Oslo.

Han er straffedømt flere ganger for blant annet grov vold.

Dagbladet får bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste har fått informasjon om at 23-åringen skal ha reist fra et belastet kriminelt gjengmiljø på Oslos østkant, og at han enten har sluttet seg til - eller skal slutte seg til - en av grupperingene i Syria.

Gjengleder Det er uklart om 23-åringen, som er svært godt kjent av politiet i Oslo, vil eller skal slutte seg til kurderne som forsøker å bekjempe den fryktede terror-organisasjonen Den islamske stat (tidligere kjent under navnet ISIL), eller om han vil slåss med terrorgruppa.

Dagbladet har forgjeves søkt å få kontakt med 23-åringen. Men hans forsvarer gjennom flere år snakket i går med mannen.

- Han avviser helt at han har vært involvert i noen krig i det hele tatt, sier advokaten til Dagbladet.

Gjennom sin forsvarer hevder den kriminelle 23-åringen at han ikke lenger tilhører eller er en del av et kriminelt miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer