Beryktet narkokonge pågrepet i Mexico

Lederen for det beryktede Zeta-kartellet i Mexico, som regnes som en av landets største og mest voldelige narkobander, er pågrepet.

TATT: Justisdepartementet i Mexico har lagt ut dette udaterte bildet av den beryktete narkokongen Miguel Angel Trevino Morales. Foto:AP Photo/Mexican Attorney General's Office website
TATT: Justisdepartementet i Mexico har lagt ut dette udaterte bildet av den beryktete narkokongen Miguel Angel Trevino Morales. Foto:AP Photo/Mexican Attorney General's Office websiteVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miguel Angel Trevino ble pågrepet av marinesoldater mandag morgen, opplyser en kilde ved riksadvokatens kontor.

Zeta-kartellet ble grunnlagt av tidligere soldater og regnes som en av Mexicos mektigste kriminelle organisasjoner. Medlemmene er fryktet for sin brutalitet og har hundrevis, om ikke tusenvis av liv på samvittigheten.

Zeta var opprinnelig den væpnede grenen av Gulf-kartellet, men de to gruppene røk uklare for noen år tilbake og har siden utkjempet en blodig krig mot hverandre nord i Mexico.

Amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 30 millioner kroner for opplysninger som kunne føre til pågripelse av Trevino.

Trevinos forgjenger Heriberto Lazcano ble drept av mexicanske sikkerhetsstyrker i oktober i fjor. Bare timer senere stormet væpnede menn begravelsesbyrået og tok med seg liket av den drepte, som siden aldri kom til rette igjen.

(NTB)