Ny strategi

Bes om å snu

Regjeringens nye vaksinasjonsstrategi forutsetter at en rekke kommuner klarer å oppskalere vaksinasjonskapasiteten i slutten av juli. Flere kommuner er bekymret for at dette kan bli krevende.

NY STRATEGI: Regjeringen har besluttet å forsøke å gå for en mer radikal geografisk omfordeling av vaksiner i Norge. Nå ber Øygarden kommune dem om å snu. Foto: Gorm Kallestad / NTB
NY STRATEGI: Regjeringen har besluttet å forsøke å gå for en mer radikal geografisk omfordeling av vaksiner i Norge. Nå ber Øygarden kommune dem om å snu. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag i forrige uke besluttet regjeringen at en stor andel norske kommuner skal avgi vaksinedoser til en mindre andel norske kommuner som har blitt særlig hardt rammet av epidemien. Dette for at gjenåpningen av Norge skal skje så raskt og trygt som mulig.

Men endringene forutsetter at kommunene som må avgi doser i juni og begynnelsen av juli, har kapasitet til å oppskalere vaksinasjonskapasiteten betydelig i siste del av juli.

Øygarden kommune i Vestland ber regjeringen om å snu, mens noen kommuner i Trøndelag opplyser at oppskaleringen i slutten av juli ikke lar seg gjennomføre.

Ber regjeringen snu

Kriseledelsen i Øygarden kommune har gjort en grundig vurdering av fordelene og ulempene ved å iverksette den mer radikale geografiske omfordelingen av vaksiner som regjeringen og helsemyndighetene har forespeilet.

De konkluderer med at ulempene vil være større enn fordelene, og ber dermed om at de varslede endringene i vaksinasjonsstrategien i Norge ikke gjennomføres.

- Vi ser på dette som et forsøk på å løse utfordringene i deler av landet, men mener at det skaper store utfordringer for en del av kommunene som mister vaksiner i en periode. Vi ser at ulempene er større enn fordelene, og forventer dermed at departementet revurderer sitt syn, og fortsetter med den strategien som vi allerede har planlagt for, sier ordfører Tom Georg Indrevik (H) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer