Bes trekke seg etter Trump-kritikk

Liz Cheney var en av få Republikanere som stemte for å få Donald Trump dømt i den andre riksrettssaken mot ham. Nå bes hun trekke seg fra partiledelsen.

BES TREKKE SEG: Liz Cheney. Foto: SAUL LOEB / AFP
BES TREKKE SEG: Liz Cheney. Foto: SAUL LOEB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cheney skal onsdag ha uttalt at Trump ikke bør være en del av Republikanernes framtid. Dette har skapt oppstuss i partiet, spesielt med tanke på at brorparten av partiets velgere er tilhengere av nettopp Trump.

Nå ber partikollegaer henne om å trekke seg, skriver CNN.

Ifølge The Hill kommer partifelle og uttalt QAnon-støttespiller Marjorie Taylor Greene med følgende uttalelse:

- Liz Cheney og andre republikanere som uttaler seg mot Trump, er en tosk.

Cheney er Republikanernes tredje mektigste i Representantenes hus. Tidligere i februar omtalte Dagbladet at det har blitt holdt lange, opphetede møter om blant andre Cheneys posisjon i partiet.

Den mest konservative fløyen i partiet ville nedgradere Cheney, men flertallet ville det annerledes. Det ble bestemt at Cheney skal være partiets nummer tre i Representantenes hus, til tross for at hun var en av ti republikanske representanter som støttet forslaget om å reise riksrett mot tidligere president Donald Trump.

Dagbladet skrev først at Liz Cheney trekker seg. Dette var en feil-oversettelse, og er rettet opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer