Besatt av drapstanker

SANDE i VESTFOLD (Dagbladet): - Jeg har hatt lyst til å drepe, sa 20-åringen som er tiltalt for drapet på Maiken Aanes Christensen (15) i Svelvik i fjor. Lysten til å drepe skal ha økt sterkt da 20-åringen begynte med anabole steroider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Holmestrand herredsrett i går kom det fram at den 15 år gamle jenta ikke hadde noen sjanse da hun lukket opp for tiltalte natt til 9. desember i fjor. Da 20-åringen fortalte sin groteske historie var den dreptes og tiltaltes venner og familie blant tilhørerne. Flere gråt - noen åpenlyst, andre i det stille.

Tiltalte framsto selv som en ren «drapsmaskin» og fortalte rolig om sine ugjerninger.

Anabole steroider

Tiltalte viste til at han i et tilfelle hadde reist til Drammen med det han kalte sitt forsvarsvåpen - et balltre i aluminium - med den hensikt å drepe noen.

- Hvorfor? spurte aktor, statsadvokat Paal Chr. Aarthun.

- Det kan jeg ikke svare på, sa tiltalte. Drapslysten skal ha blitt sterk etter at han begynte med anabole steroider - kombinert med rus.

Etter et nachspiel kom han tilbake, angivelig for å hente en CD. Med seg hadde han balltreet skjult i bukselomma og et tau gjemt i jakka. I det øyeblikket Maiken Aanes Christensen gikk for å hente CD-en, slo han henne ned bakfra.

I retten fortalte 20-åringen at han slo jenta gjentatte ganger. Han innrømmet å ha drept, voldtatt og skjendet henne på det grusomste. Han ringte en kamerat, voldtok jenta en gang til og bar henne ut bak en garasje. Deretter dro han hjem og ringte politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer