«Beskjedne, men hjelpsomme...»

FROGNERPARKEN (Dagbladet): Nordmenn er tilbakeholdne, men hyggelige og hjelpsomme hvis man tar kontakt. Og selv om nordmenn kan drikke litt i meste laget, er de i alle fall ikke ubehagelige i fylla, mener Lorenz Camenzind (28) og Anne-Sophie Debons (29) fra Sveits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er sant at nordmenn drikker veldig mye innimellom. Men de oppfører seg heldigvis ikke som fulle fotballfans - som bare er ute etter bråk. Nordmenn begynner heller å synge og fortelle gode historier, mener Lorenz Camenzind.

Fjerde gang

Det er fjerde gang han er på besøk i Norge. Siden han har slekt her i landet, har han fått mer kontakt med nordmenn enn mange andre turister. Han har blant annet vært statist i Stiklestadspelet.

- Nordmenn og sveitsere likner mye på hverandre. Vi er kanskje litt tilbakeholdne i starten, mener han.

Anne-Sophie er med til Norge for første gang, og storkoser seg i Frognerparken.

- Men si meg, kaller dere dette for sommer? spør hun og hutrer i 16 norske sommergrader og sur vind.

Hun synes Norge er et vakkert land, men er sjokkert over prisnivået.

- Jeg har sluttet å røyke etter at jeg kom hit. Skulle jeg røyke to pakker om dagen med dette prisnivået, ville jeg ha blitt ruinert, sier Lorenz.

Rent og pent

- Folk her er beskjedne, men hjelpsomme og vennlige. Og det er overraskende hvor flinke folk er til å prate engelsk, mener Helen Currie fra Canada. Venninne Allene Kirchner fra USA legger til:

- Og så er det fantastisk rent og pent her i landet.

PÅ RYGGEN: Sveitsiske Lorenz (28) er så fascinert av Vigelandsparken at han har tatovert en av skulpturene på ryggen. Anne-Sophie (29) synes den er kul.