Leyla Hasics Islamsk Råd

Beskrevet som «en sentral person i det kvinnelige islamistmiljøet» og spredte konspirasjonsteorier om 11.9: - Hun angrer

Islamsk råds ansettelse av nikabkledde Leyla Hasic har vekket sterke reaksjoner. 

KONTROVERSIELT: Ansettelsen av Leyla Hasic i Islamsk Råd er omstridt. Kulturdepartementet vurderer om organisasjonen oppfyller kravet til statsstøtte. Samtidig har en rekke store muslimske menigheter vurdert å melde seg ut av paraplyorganisasjonen. Foto: Privat
KONTROVERSIELT: Ansettelsen av Leyla Hasic i Islamsk Råd er omstridt. Kulturdepartementet vurderer om organisasjonen oppfyller kravet til statsstøtte. Samtidig har en rekke store muslimske menigheter vurdert å melde seg ut av paraplyorganisasjonen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Islamsk Råd Norges (IRN) ansettelse av den 32 år gamle nikab-brukeren Leyla Hasic, har skapt voldsomme reaksjoner etter at Klassekampen omtalte saken tirsdag.

Hasic, som vil ha et særlig ansvar for internt kommunikasjonsarbeid og brobygging i sin nye stilling i Islamsk Råd Norge, er tidligere omtalt i boka «Norsk jihad» fra 2013. I boka skriver forfatter Lars Akerhaug om kvinnen, som i 2010 skiftet navn fra Melissa Colakovic til Leyla Hasic.

- En helt vanlig norsk jente

«En sentral person i det kvinnelige islamistmiljøet er en ung kvinne fra Østfold. For få år siden var hun en helt vanlig norsk jente med bakgrunn fra Balkan. I hjembyen Sarpsborg drev hun en kafé», innleder han.

Ifølge Akerhaug deltok kvinnen i en støttegruppe for Arfan Bhatti på Facebook. Hun skal også ha vært aktiv i promotering av den muslimske vekkelsesorganisasjonen Islam Net, kan man lese i boka.

Akerhaug omtaler kvinnen på Facebook tirsdag, der han gjentar påstander fra boka - som blant annet at hun i lengre tid (før 2013, red.anm.) også har uttrykt ekstreme holdninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer