Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beskriver Clintons underliv under ed

LOS ANGELES (Dagbladet): Paula Jones forklarte seg i går for første gang under ed. Hun har anklaget daværende guvernør i Arkansas Bill Clinton for å ha blottet seg for henne og bedt henne utføre munnsex. Det avgjørende bevismaterialet vil være spesielle kjennetegn ved Clintons underliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bill Clinton benekter påstandene og sier han ikke kan huske å ha møtt Paula Jones. Forklaringen foregår bak lukkede dører i Little Rock, og Jones er underlagt dommerens ordre om å ikke uttale seg offentlig.

Paula Jones ventet i tre år før hun anla sitt sivile søksmål mot president Clinton. Hun blir finansiert av konservative aktivistgrupper, og skiftet nylig talsperson og fikk et nytt sett, mer aggressive advokater.

Strategi

Paula Jones bor nå i California sammen med mann og to barn. Hun kom til rettslokalet i Little Rock i går morges uten å gi noen kommentar til de frammøtte pressefolkene. Hennes talskvinne sa til media at Paula var nervøs, men forberedt på intens grilling av president Clintons advokat Robert Bennett.

- Jeg antar at det vil bli en meget krevende morgen. Jeg kan ikke forestille meg at hr. Bennett kommer til å ta lett på henne i det hele tatt. Men Paula vil ha sin sak opp for domstolen. Det har vært hennes mål hele tida, sier Paulas talsperson, Susan Carpenter-McMillan.

Kjennetegn

I ett av rettsdokumentene som Paula Jones' advokater har levert, hevder hun at hun kan beskrive visse karakteristiske trekk ved presidentens underliv etter at han blottet seg for henne. Det har sirkulert ulike rapporter om hvilke kjennetegn dette dreier seg om, føflekker eller andre ting.

Granskning av fortida

Etter at Bill Clinton hadde sin årlige legesjekk tidligere i høst, gikk advokat Bennett offentlig ut og erklærte at Bill Clinton ikke har noen særlige kjennetegn i underlivet. Han karakteriserte også denne delen av Paula Jones' påstander som uriktig.

Paula Jones' advokater har tatt skritt for å unngå at retten tillater en nærmere granskning av Paula Jones' fortid, mens de kan gjennomføre en slik granskning av presidentens fortid. Saksanlegget mot Clinton gjelder nå brudd på hennes borgerretter.
- Vi har tenkt å vinne på dette grunnlaget, sier advokaten.

På tirsdag fastholdt politimannen Roger Perry at han hjalp daværende guvernør Clinton med å bedra kona.

- Jeg står ved alt jeg har sagt, sier Perry.

Hele Norges coronakart