Beskriver den tidligere pengefondsjefen som «slakter», og sexfestene hans som «blodbad»

I dag startet hallikrettssaken mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

I RETTEN: Dominique Strauss-Kahn møter i dag i retten i Lille, tiltat for hallikvirksomhet. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD
I RETTEN: Dominique Strauss-Kahn møter i dag i retten i Lille, tiltat for hallikvirksomhet. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han var spådd å bli det franske sosialistpartiets presidentkandidat i 2012, men Dominique Strauss-Kahn (65) politiske karriere og presidentambisjoner ble lagt i grus etter at stuepiken Naffisitou Daillo retter overgrepsanklager mot ham og han ble arrestert i 2011.

Saken skal ha endt med at Strauss-Kahn gikk med på et forlik på 34 millioner kroner. Han gikk av som sjef i Det internasjonale pengefondet (IMF) i juni 2011, etter siktelsen mot ham ble tatt ut.

I dag startet en ny rettssak mot den tidligere handels- og næringsministeren i den franske byen Lille. Der står Strauss-Kahn tiltalt for hallikvirksomhet.

Grove anklager Påtalemyndigheten mener Strauss-Kahn skaffet prostituerte til sexfester på et hotell i Lille, skriver BBC.

Tiltalen mot ham strekker seg ifølge Le Monde til omfattende hallikvirksomhet, og at Strauss-Kahn via sine forretningsforbindelser skaffet prostituerte til orgier i Paris, Washington og Lille.

Ifølge BBC har advokatene hans argumentert med at Strauss-Kahn har innrømmet og vært på flere av sexfestene, men at han var uvitende om at kvinnene som deltok var prostituerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.