Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beskriver den tidligere pengefondsjefen som «slakter», og sexfestene hans som «blodbad»

I dag startet hallikrettssaken mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

I RETTEN: Dominique Strauss-Kahn møter i dag i retten i Lille, tiltat for hallikvirksomhet. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD
I RETTEN: Dominique Strauss-Kahn møter i dag i retten i Lille, tiltat for hallikvirksomhet. Foto: AFP PHOTO KENZO TRIBOUILLARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han var spådd å bli det franske sosialistpartiets presidentkandidat i 2012, men Dominique Strauss-Kahn (65) politiske karriere og presidentambisjoner ble lagt i grus etter at stuepiken Naffisitou Daillo retter overgrepsanklager mot ham og han ble arrestert i 2011.

Saken skal ha endt med at Strauss-Kahn gikk med på et forlik på 34 millioner kroner. Han gikk av som sjef i Det internasjonale pengefondet (IMF) i juni 2011, etter siktelsen mot ham ble tatt ut.

I dag startet en ny rettssak mot den tidligere handels- og næringsministeren i den franske byen Lille. Der står Strauss-Kahn tiltalt for hallikvirksomhet.

Grove anklager Påtalemyndigheten mener Strauss-Kahn skaffet prostituerte til sexfester på et hotell i Lille, skriver BBC.

Tiltalen mot ham strekker seg ifølge Le Monde til omfattende hallikvirksomhet, og at Strauss-Kahn via sine forretningsforbindelser skaffet prostituerte til orgier i Paris, Washington og Lille.

Ifølge BBC har advokatene hans argumentert med at Strauss-Kahn har innrømmet og vært på flere av sexfestene, men at han var uvitende om at kvinnene som deltok var prostituerte.

Ifølge The Guardian skal det dreie seg om hele 15 slike sexfester mellom 2009 og 2011, i forskjellige byer. I rettsdokumentene ble Strauss-Kahn beskrevet som «kongen av festen», og han skal ha ved flere av disse anledningene ha blitt tilbudt prostituerte fra hans mange forretningsforbindelser som ønsket et godt forhold til mannen som de fleste trodde ville blir Frankrikes president.

Flere franske medier har referert fra dokumentene som blir lagt fram i retten i dag, og det vil i rettssaken bli argumentert med at Strass-Kahn umulig kan ha vært uvitende om at kvinnene var prostituerte.

De viktigste spørsmålene i saken mot Strauss-Kahn er om han var klar over at kvinnene var prostituerte, og om han var med på å arrangere festene. Han risikerer opp til ti års fengsel for hallikvirksomhet.

«Halliken Dodo» 13 andre står også tiltalt i halliksaken, omtalt som Carlton-rettssaken i Frankrike, etter hotellet i Lille der sexfestene skal ha funnet sted.

Blant disse er elleve andre menn og to kvinner. Flere av de tiltalte er tidligere sjefer for Lille-hotellet, og påtalemyndigheten mener de har lagt til rette for organisert prostitusjon.

«HALLIKEN DODO»: Dominique Alderweireld driver bordell i Belgia, og er tiltalt for hallikvirksomhet i Carlton-saken. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
«HALLIKEN DODO»: Dominique Alderweireld driver bordell i Belgia, og er tiltalt for hallikvirksomhet i Carlton-saken. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON Vis mer

En av de mest kjente medtiltalte i saken er Dominique Alderweireld, kjent som «halliken Dodo». Bordelleieren driver «Dodo sex club» i Belgia. Sexklubben bruker logoen «DSK», de samme initialene som den tidligere IMF-sjefen. Bak baren inne på klubben henger det også et bilde av Dominique Strass-Kahn, ifølge The Independent.

Han har selv skrevet ei bok der han forteller om hans egne bordellvirksomheter, som visstnok skal ha involvert en rekke kjendiser.

- Blodbad I rettsdokumentene, som det franske nyhetsnettstedet 20minutes.fr skal ha fått tilgang til, gir mange av de prostituerte sine vitnemål.

Der skal en av de prostituerte - navngitt som Malika - ha fortalt at de prostituerte ble møtt med kofferter med kondomer og dildoer.

Fra vitnemålene, som skal være avgitt av et titall prostituerte, beskrives sexfestene og Strauss-Kahn som «slakter», «orgie», «blodbad» og «slakt».

Under politiets etterforskning skal de også ha avlyttet en rekke telefoner tilknyttet personene som nå er tiltalt i Carlton-saken. Der bestegnes de prostituerte som «utstyr» og «horer» av det som skal være festdeltakerne.