Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump

Beskriver Hillary som «ludderet»

Mens store deler av USA brukte Memorial Day-langhelgen til å minnes landets falne soldater i verdige former, var landets president opptatt med golf og å retvitre ufine twittermeldinger.

IKKE VENNER: USAs president Donald Trump brukte deler av helgen til å retvitre meldinger om demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton og andre kvinnelige politikere. Foto: NTB Scanpix
IKKE VENNER: USAs president Donald Trump brukte deler av helgen til å retvitre meldinger om demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton og andre kvinnelige politikere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): USA har snart 100 000 dødsofre fra coronapandemien. Det gjorde denne Memorial Day-langhelgen svært spesiell for de fleste.

USAs president, Donald Trump, deltok mandag selv på en kransenedleggelse på Arlington-kirkgården for å minnes falne soldater. Men han brukte også store deler lørdagen og søndagen på å spille golf i sin private klubb i Virginia. Flere har påpekt at Trump selv kom med hard kritikk mot Obama for å spille golf da det var to ebola-ofre i USA i 2014.

Trump rakk også å sende ut twittermeldinger med grove angrep på blant annet politiske motstandere som tidligere presidentkandidat Hillary Clinton, den demokratiske speakeren Nancy Pelosi og Georgia-politikeren Stacey Abrams.

PÅ GOLFBANEN: USAs president, Donald Trump, brukte tid på å spille golf i helgen. Foto: REUTERS/Tom Brenner
PÅ GOLFBANEN: USAs president, Donald Trump, brukte tid på å spille golf i helgen. Foto: REUTERS/Tom Brenner Vis mer

- Ludderet

Det er særlig retvitringen av meldinger fra den tidligere republikanske kongresskandidaten John K. Stahl som har skapt overskrifter.

- Når jeg ser en av de meningsmålingene som gir rasisten Malarkey (Joe Biden journ.anm.) en ledelse på 6-8 prosentpoeng overalt, tenker jeg at de må ha ringt de samme 1 000 menneskene som i 2016 sa at ludderet HRC (Hillary Rodham Clinton journ.anm.) ledet med 6-8 prosent, skriver Stahl i meldingen Trump gladelig retvitret til sine millioner av følgere.

Han gikk også til angrep på vekta til Abrams, som stilte som guvernørkandidat i Georgia i 2018 og tapte. Hun er nå aktuell som en mulig visepresidentkandidat for demokratenes antatte presidentkandidat Joe Biden.

- Vi fikk nettopp et glimt av det offisielle portrettet av den selvutnevnte guvernøren av Georgia. Hun kjempet en tøff valgkamp, kysset mange babier og besøkte hver buffét-restaurant i delstaten. Joe vil være en rasist dersom han ikke velger henne, skriver Stahl i meldingen Trump retvitret sammen med et bilde av Abrams

IKKE FORNÆRMET: Da Nancy Pelosi ble spurt om ordkrigen mellom henne og Donald Trump, mente hun at hun ikke tok seg nær av presidentens uttalelser. Video/foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

- Sprit på jobben

Trump har også kranglet offentlig med Pelosi den siste tida og han retvitret meldinger fra Stahl om henne også hvor han gjør narr av utseendet hennes og hevder at hun «drikker på jobb».

- For å beskytte Polygrip (krem som brukes ifm tannproteser journ.anm.) gjennom denne pandemien, har vi utviklet to alternativer. Med DJT-alternativet, vil hun være i stand til å tilpasse tannprotesene enklere. Med gaffateip, vil hun ikke være i stand til å drikke så mye sprit på jobben. Hvilket alternativ tror du hun foretrekker? skrev Stahl og Trump retvitret.

FYRET LØS: Da president Donald Trump ankom Capitol Hill tok han si tid til å skjelle ut Nancy Pelosi. Video: AP Vis mer

Tvitring fra golfbilen

Stahl mislyktes med sitt forsøk på å bli kongressrepresentant fra California i 2012. Han har også en lang forhistorie med nedsettende twittermeldinger, særlig rettet mot afroamerikanske kvinner, ifølge New York Times.

Mandag var Joe Biden ute av huset sitt i i Delaware i offentlig sammenheng for første gang siden samfunnet ble stengt ned. Han og kona Jill Biden la ned en krans på et minnesmerke for falne soldater i Wilmington i Delaware.

- Presidentskapet handler om mye mer enn å tvitre fra golfbilen. Det krever at man tar det ultimate ansvaret for de største beslutningene i verden. Donald Trump var ganske enkelt ikke forberedt på det. Jeg lover det at jeg vil være det, skriver Biden på Twitter.

Konspirasjonsteori

Trump brukte mye tid på Twitter. Foruten de nedsettende meldingene om sine kvinnelige, politiske motstandere rakk han blant annet også å gjenta en konspirasjonsteori om et 20 år gammelt dødsfall. Flere ganger i løpet av mai har han tatt til Twitter for å lange ut mot tidligere kongressrepresentant og nåværende programleder Joe Scarborough. Trump mer enn antyder at Scarborough hadde noe med dødsfallet til en ung kvinnelig medarbeider. Hun ble funnet død på kontoret hans i Florida, men politiet konkluderte med at det ikke var skjedd noe straffbart.

Seinest søndag skrev Trump om konspirasjonsteorien:

- Mye interesse rundt denne historien om psykopaten Joe Scarborough. Så en ung maratonløper beviste tilfeldigvis på kontoret hans, slo hodet sitt på hans skrivebord og døde? Jeg ville tro det er mer til denne historien enn det? En affære? Hva med den såkalte etterforskeren?

I begynnelsen av mai gikk Scarborough og hans kone hardt ut mot Trump og konspirasjonsteorien i sitt TV-program. Scarborough kalte presidentens provokasjon for «usedvanlig grusom», og sa at Trump snakket om en konspirasjonsteori «som har levd i grøftene på internett i noe tid nå.»

OI SANN: Pressetalskvinne Kayleigh McEnany viste fram en helt ekte sjekk med flere av presidentens personlige bankdetaljer. Video: Det Hvite Hus, Foto: AP / NTB Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!