Barack Obama

Beskriver Trump som lat og useriøs

USAs forrige president, Barack Obama, tar et nådeløst oppgjør med USAs nåværende president, Donald Trump, i sin tale på demokratenes landsmøte.

SLAKT: Tidligere president Barack Obama talte i natt på demokratenes landsmøte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Obama er blant de svært prominente talerne på demokratenes landsmøte onsdag kveld lokal tid. Opprinnelig skulle alle vært samlet i en svær arena i Milwaukee i Wisconsin. På grunn av pandemien foregår alt digitalt i stedet.

Obama har flere ganger uttalt seg kritisk om Trump, men ofte har han unngått å si for mye. I talen i natt norsk tid holdt han svært lite tilbake.

Krasse ord

- Jeg håpet av hensyn til landet vårt at Donald Trump kanskje ville vise noe interesse i å ta jobben seriøst. At han kanskje kom til å føle vekten av vervet og oppdage noe ærbødighet for demokratiet han hadde fått i oppgave å ta vare på, sier Obama i et utdrag av talen som ble offentliggjort på forhånd.

Obama fortsetter:

- Men det gjorde han aldri. Han har ikke vist noen interesse for å gjøre jobben, ingen interesse for å finne felles grunn, ingen interesse for å bruke den enorme makta til å hjelpe noen andre enn seg selv og sine venner, ingen interesse for å behandle presidentskapet som noe mer enn et realityshow som han kan bruke til å få den oppmerksomheten han må ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer