Beskrives som en sjenert person

James Holmes (24) som er mistenkt etter klinomassakren i USA omtales som en intelligent og sky student.

INTELLIGENT OG SJENERT: James Holmes (24) som mistenkes for å stå bak kinomassakren i USA, beskrives som en sjenert og intelligent person som studerte nevrovitenskap. Natt til fredag gikk han inn i en kinosal under premierevisningen av den nye Batman-filmen og skjøt 71 personer, hvorav 12 ble drept. Foto: REUTERS / AP PHOTO / NTB SCANPIX
INTELLIGENT OG SJENERT: James Holmes (24) som mistenkes for å stå bak kinomassakren i USA, beskrives som en sjenert og intelligent person som studerte nevrovitenskap. Natt til fredag gikk han inn i en kinosal under premierevisningen av den nye Batman-filmen og skjøt 71 personer, hvorav 12 ble drept. Foto: REUTERS / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like etter midnatt natt til fredag gikk den 24 år gamle James Holmes inn i en kinosal i Aurora utenfor Denver i USA. Her skjøt han 71 personer.Etter en halv time ut i premierevisningen av filmen «The Dark Night Rises», kom Holmes inn i kinosalen og kastet tåregass-granater. Deretter skjøt han rundt seg med en AR-15-rifle, en hagle og en 40-kaliber Glock-pistol.

Intelligent og sjenert Nyhetsbyrået Associated Press (AP) beskriver ham som en dyktig og intelligent nevrovitenskap-student, som vokste opp i en middelklassefamilie i San Diego i California.

- Han holdt seg for seg selv og likte ikke oppmerksomhet. Det er derfor dette er så sjokkerende, sier en av naboene til Holmes til 9 News Online.

Moren er sykepleier, faren er direktør i et datafirma og skoleflinke Holmes drev i ungdommen både med fotball og friidrett. Medstudenter og naboer i Denver beskriver ham som en einstøing som verken ville hilse eller snakke med dem.

Mediene har ikke funnet spor etter ham på sosiale medier som Facebook og Twitter, ei heller på nettverk som LinkedIn eller MySpace.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer