Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beskrives som en sjenert person

James Holmes (24) som er mistenkt etter klinomassakren i USA omtales som en intelligent og sky student.

INTELLIGENT OG SJENERT: James Holmes (24) som mistenkes for å stå bak kinomassakren i USA, beskrives som en sjenert og intelligent person som studerte nevrovitenskap. Natt til fredag gikk han inn i en kinosal under premierevisningen av den nye Batman-filmen og skjøt 71 personer, hvorav 12 ble drept. Foto: REUTERS / AP PHOTO / NTB SCANPIX
INTELLIGENT OG SJENERT: James Holmes (24) som mistenkes for å stå bak kinomassakren i USA, beskrives som en sjenert og intelligent person som studerte nevrovitenskap. Natt til fredag gikk han inn i en kinosal under premierevisningen av den nye Batman-filmen og skjøt 71 personer, hvorav 12 ble drept. Foto: REUTERS / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter midnatt natt til fredag gikk den 24 år gamle James Holmes inn i en kinosal i Aurora utenfor Denver i USA. Her skjøt han 71 personer.

Etter en halv time ut i premierevisningen av filmen «The Dark Night Rises», kom Holmes inn i kinosalen og kastet tåregass-granater. Deretter skjøt han rundt seg med en AR-15-rifle, en hagle og en 40-kaliber Glock-pistol.

Intelligent og sjenert Nyhetsbyrået Associated Press (AP) beskriver ham som en dyktig og intelligent nevrovitenskap-student, som vokste opp i en middelklassefamilie i San Diego i California.

- Han holdt seg for seg selv og likte ikke oppmerksomhet. Det er derfor dette er så sjokkerende, sier en av naboene til Holmes til 9 News Online.

Moren er sykepleier, faren er direktør i et datafirma og skoleflinke Holmes drev i ungdommen både med fotball og friidrett. Medstudenter og naboer i Denver beskriver ham som en einstøing som verken ville hilse eller snakke med dem.

Mediene har ikke funnet spor etter ham på sosiale medier som Facebook og Twitter, ei heller på nettverk som LinkedIn eller MySpace.

- Enten så har han aldri beskjeftiget seg med sosiale medier, eller så har han slettet alle spor, konstaterer AP.

6 000 skudd Ifølge Oates hadde James Eagen Holmes i løpet av de to siste månedene kjøpt seg en automatrifle, to pistoler og en hagle hos lokale våpenforretninger og via internett.

- Alle våpnene han hadde, hadde han etter det jeg forstår skaffet seg på lovlig vis, opplyser politisjef Dan Oates i Denver-forstaden Aurora.

Han hadde også kjøpt rundt 6 000 patroner på lovlig vis og var derfor tungt bevæpnet da han stormet en kinosal under visningen av den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises», iført svarte klær, gassmaske, hjelm og skuddsikker vest.

Ukjent motiv 24-åringen utløste først to granater, enten med tåregass eller røyk, før han åpnet ild og traff 71 mennesker i salen, mange av dem ungdommer.

Store politistyrker kom raskt til stedet, og Holmes ble pågrepet uten dramatikk på baksiden av kinobygningen, uten å gjøre motstand, skriver NTB.

Avhørene av ham går angivelig trått og 24-åringen skal være fåmælt og lite villig til å forklare seg og svare på spørsmål om hvilke motiver han hadde for massakren. Medstudenter har heller ikke kunnet gi noe svar på hvilke motiver Holmes hadde for å gjennomføre massakren.

Det er ingen indikasjoner på at Holmes tidligere har hatt problemer med politiet, bortsett fra en fartsbot han fikk i 2011.

SKJØT 71 PERSONER: Det var under premieren til den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at James Holmes skal ha skutt 71 personer. 12 ble drept og 59 er bekreftet skadd. Foto: JEWEL SAMAD / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
SKJØT 71 PERSONER: Det var under premieren til den nye Batman-filmen «The Dark Knight Rises» at James Holmes skal ha skutt 71 personer. 12 ble drept og 59 er bekreftet skadd. Foto: JEWEL SAMAD / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media