Beskylder Aftenposten for bestikkelser

Plan Norge mener Aftenposten har bestukket fattige afrikanere med ris og sukker for å få frem kritiske meninger om hjelpeorganisasjonens arbeid i Senegal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aftenposten hadde i fredagens A-magasin en reportasje om innbyggerne i den senegalske landsbyen Tougue Diop, der Plan Norge arrangerte fadderaksjon i 2002.

Innbyggerne som Aftenposten har snakket med, sier de er skuffet over at hjelpeorganisasjonen ikke har gitt dem det de ble lovet før fadderaksjonen i 2002. På Plan Norges hjemmesider går generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge nå til motangrep på avisen. Han mener Aftenposten har gitt innbyggerne i landsbyen ris og sukker i bytte mot kritiske kommentarer.

- Artikkelen i Aftenposten er bygget på det lokalbefolkningen selv oppfatter som bestikkelser, svært få kilder og manglende lokalkunnskap, skriver Parmeggiani.

Plan Norge mener alle i landsbyen har fått det de lovet, blant annet vaksinering, opplæring i grønnsakdyrking og ernæring.

- Halv årslønn i gave

Aftenposten innrømmer at journalisten hadde med seg 150 kilo ris og 15 kilo sukker i gave til landsbybeboerne, men mener praksisen er svært vanlig i Afrika.

Iføge Plan Norge tilsvarer mengdene en halv årslønn i Senegal. Generalsekretæren mener gavene har påvirket landsbyboerne til å komme med kritiske kommentarer om Plans arbeid i landsbyen og mener gavene ble overrekt før intervjuene fant sted. Det benekter redaktør i A-magasinet, Kjersti Løken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer