TALER MAKTA IMOT: Det har vært store demonstrasjoner mot Burma-juntaen de siste dagene - her fra Tokyo. Foto: AFP/Scanpix
TALER MAKTA IMOT: Det har vært store demonstrasjoner mot Burma-juntaen de siste dagene - her fra Tokyo. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Beskylder Burmas makthavere for valgjuks

- Jukset og truer velgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager før valget i Burma anklager to opposisjonsparter landets militærregime for juks og trusler mot velgere.

De to viktigste opposisjonspartiene Demokratipartiet og Nasjonal demokratisk kraft (NDF) beskylder regjeringspartiet Forent solidaritets- og utviklingsparti (USDP) for å ha samlet inn forhåndsstemmer ulovlig i forkant av søndagens valg.

- Vi har fått vite at USDP sammen med valgkretsmyndigheter prøver å få tak i forhåndstemmer gjennom juks, bestikkelser og trusler, heter det i et brev som Demokratipartiet har sendt til valgkommisjonen i landet, ifølge partiets leder Thu Wai.

Blant annet skal myndighetene ha forsøkt å få halvparten av de 40.000 stemmeberettigede i byen Dawei sør i landet til å forhåndsstemme.

Thu Wai sa fredag at han er svært bekymret over meldingene som nå strømmer inn fra hele landet om trusler og forsøk på å bestikke velgere.

Blant annet skal kandidater fra regjeringspartiet ha fått hele landsbyer til å forhåndsstemme på dem ved å love at veiene deres vil bli reparert, sier han.

(NTB)

KRITISERES: General Than Shwe. Foto: Reuters/Scanpix
KRITISERES: General Than Shwe. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer