Beskylder Det hvite hus for løgn

Presidentkandidat John Kerry anklager Det hvite hus for å ha løyet for å invadere Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette bekrefter det jeg lenge sa: At vi ble ført bak lyset, ikke bare når det gjelder etterretning, men også ført bak lyset når presidenten førte oss inn i krig, sa Kerry til Fox News.

- Jeg mener at Dick Cheney overdrev da han snakket om masseødeleggelsesvåpen - det var ingen, da han snakket om raketter som kunne sendes ut - det var ingen, og da han snakket om forbindelser til al-Qaida, sa han.

Kerry forsvarte også at han stemte mot Golf-krigen i 1991, men for invasjonen av Irak i fjor.

Han sa at han i 1991 var enig i at Saddam Hussein burde sparkes ut av Irak, men at man burde bruke mer tid til å bygge opp mer støtte.

Når det gjelder den siste Irak-krigen, sa han at han stemte for å gi president George W. Bush myndighet til å bruke makt på betingelse av at et sett med løfter ble oppfylt, men at Bush brøt sine løfter.

I et intervju med TV-kanalen CBS søndag kritiserte han også Bush for å ha skapt dyp splittelse i den amerikanske befolkningen.

Kerry økte søndag sin ledelse over de andre demokratiske kandidatene foran primærvalget i New Hampshire tirsdag. Ifølge den siste CNN-målingen har han støtte fra 38 prosent av velgerne, mot 25 prosent for Howard Dean, som for fire dager siden bare lå 2 prosentpoeng bak Kerry.

(NTB)