Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beskylder eksen for babydrap på reklameplakat

Har hengt opp gigantplakat ved motorveien i USA etter abort.

HENGER VED MOTORVEIEN:  Greg Fultz har hengt opp denne plakaten av seg selv ved siden av hovedveien i New Mexico. «Dette kunne vært et bilde av meg og min to måneder gamle baby hvis moren hadde bestemt seg for IKKE å drepe vårt barn» står det på plakaten. Foto:  REUTERS/Courtesy of Greg Fultz/Scanpix
HENGER VED MOTORVEIEN: Greg Fultz har hengt opp denne plakaten av seg selv ved siden av hovedveien i New Mexico. «Dette kunne vært et bilde av meg og min to måneder gamle baby hvis moren hadde bestemt seg for IKKE å drepe vårt barn» står det på plakaten. Foto: REUTERS/Courtesy of Greg Fultz/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en gigantisk reklameplakat beskylder Greg Fultz (35) fra New Mexico i USA sin tidligere kjæreste for å ha tatt livet av barnet deres.

Fultz sier han gjør dette fordi han er fortvilet over at hun har tatt abort.

«Dette kunne vært et bilde av meg og min to måneder gamle baby hvis moren hadde bestemt seg for IKKE å drepe vårt barn» står det på den gigantiske reklameplakaten som 35-åringen har hengt opp i den amerikanske delstaten New Mexico.

Saken er nå havnet i rettssystemet.  

Trakassering Fultz ekskjæreste mener plakaten er både trakasserende og et brudd på privatlivets fred, og har gått rettens vei for å stoppe ham.

Fultz har forfulgt og trakassert henne også tidligere, sier hun. Blant annet skal han ha lagt ut intime bilder av henne på nettet. Hun krever at plakaten fjernes og at trakasseringen på internett stoppes. 

Selv hevder Fultz at han bare bruker ytringsfriheten sin. 

- Det er lov å bruke ytringsfriheten gjennom alle typer media og han har valgt en reklameplakat, sier hans advokat Todd Holmes. 

Villig til fengsel Den kontroversielle plakaten ble hengt opp i midten av mai. I en høring forrige uke krevde en dommer at den måtte være nede innen 15. juni. 

 35-åringen vil anke denne avgjørelsen for at plakaten skal bli hengende. Ifølge sin advokat er han villig til å gå i fengsel om han må.

- Så viktig er det for ham å beskytte ytringsfriheten sin, sier Holmes.