Beskylder Jens for tyveri av klima-argumenter

Carl I. Hagen reagerte raskt på Stoltenbergs tale om klimakutt på Ap-landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen minutter ut i Jens Stoltenbergs tale til Ap-landsmøtet torsdag, ringte Carl I. Hagen for å jage Frp\'s klimapolitiker Ketil Solvik-Olsen ut i krigen.

Grunnen var at den tidligere Frp-formannen mente statsministeren sto på talerstolen i Folkets Hus og lirte av seg rein Frp-argumentasjon om hvorfor Norge må ta de største klimakuttene i utlandet gjennom kvotekjøp.

-  Noen minutter ut i talen ringte Carl meg, og sa at her må du ut i media og si at vi ikke vil gjøre kuttene nasjonalt, men globalt. Han mente Stoltenberg sa akkurat det samme Frp har sagt hele tida; nemlig at vi må ha en global tilnærming til hvor vi skal ta de store klimakuttene, forteller Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Fulgte Carls ordre

Og det var akkurat det Solvik-Olsen gjorde. Umiddelbart etter Stoltenbergs historiske klimatale, var Frp\'s miljøpolitiske talsmann i media og mente talen var «klimapolitikk på beste Frp-vis», og et oppgjør med SV som ønsker at Norge skal ta de største klimakuttene hjemme.

For overraskelsen var stor i Frp-leiren da Stoltenberg gjorde det klart at «bruker vi pengene i disse landene kan vi få til mye større reduksjoner enn om all vår innsats settes inn i Norge».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer