Himmelsprettkrangel

Beskylder Listhaug for muslimhets

Bahareh Letnes beskylder Sylvi Listhaug for å stigmatisere muslimer. Frp-lederen kan ikke fatte og begripe hvor Letnes får det inntrykket fra. Så beskylder hun Letnes for å støtte en terrorist.

ET OPPGJØR MED SYLVI: Bahareh Letnes beskylder Frp-lederen for å bedrive stigmatisering av muslimer. Sylvi Listhaug forstår ikke hvor Letnes får slike ideer fra. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet
ET OPPGJØR MED SYLVI: Bahareh Letnes beskylder Frp-lederen for å bedrive stigmatisering av muslimer. Sylvi Listhaug forstår ikke hvor Letnes får slike ideer fra. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstre-medlem Bahareh Letnes går nå Frp-leder Sylvi Listhaug voldsomt i rette.

- Hvor langt ned er du villig til å synke, eller hvor langt er du villig til å gå for å finne angrep og mistillit til alle muslimer i Norge? Hva vet du egentlig om norske muslimer? I dine øyne er tydeligvis alle muslimer fundamentalistiske, ekstreme, og alle har genetisk anlegg for å drive med terror, sier Letnes til Dagbladet.

Bakgrunnen for Letnes' angrep på Listhaug er sistnevntes utspill om NRKs markering av ramadan satt opp mot Kristi himmelfartsdag.

«Tydeligvis er det greit å ønske muslimer en god feiring, men å sende en hilsen på Kristi Himmelfart er ikke politisk korrekt. Det må bli slutt på å viske ut egen kultur og egne tradisjoner», skrev Listhaug på Twitter.

God Kristi himmelfartsdag!

Letnes tar opp poenget også andre har drøftet på sosiale medier, nemlig at det ikke er særlig vanlig å ønske hverandre «god Kristi himmelfartsdag» i Norge.

Hun mener Listhaug samtidig bedriver bevisst stigmatisering av muslimer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer