BESKYLDES FOR LØGN: Michael Jacksons lege Dr. Conrad Murray. Foto Al Seib / AFP / Scanpix
BESKYLDES FOR LØGN: Michael Jacksons lege Dr. Conrad Murray. Foto Al Seib / AFP / ScanpixVis mer

Beskylder Michael Jacksons lege for løgn

Ifølge ett av vitnene så legen ut som «en hjort fanget i frontlyktene» da ambulansepersonellet kom til Jacksons hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jacksons personlige lege Conrad Murray beskyldes for å ha holdt tilbake viktige opplysninger da ambulansepersonell kom til popstjernas hjem.

Flere ansatte i redningstjenesten i Los Angeles vitnet fredag i rettssaken mot Conrad Murray, som er tiltalt for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Ifølge ett av vitnene så legen ut som «en hjort fanget i frontlyktene» da ambulansepersonell kom inn på soverommet til den livløse popstjerna.

- Da ambulansepersonellet ankom, viste pasienten ingen livstegn. Han var klinisk død, og han hadde vært livløs i anslagsvis 40 minutter. På grunnlag av dette var jeg innstilt på å erklære pasienten død, fortalte Richelle Cooper, som ledet redningstjenestens innsats på Michael Jacksons dødsdag den 25. juni 2009.

Livløs Richard Senneff, en av akuttmedisinerne som ble sendt til Michael Jacksons bolig, fortalte at Murray var «rasende» da de kom dit. Legen benektet at popstjerna hadde underliggende sykdommer og unnlot også å nevne at Michael Jackson hadde fått i seg det sterke anestesimiddelet propofol, ifølge Senneff.

Det Murray ifølge Senneff sa, var at Jackson kun var utslitt og dehydrert, og at han hadde vært livløs i bare kort tid. Disse opplysningene virket lite troverdige, bemerket Senneff, ettersom Jackson var satt på intravenøst drypp, fikk tilført oksygen til nesen og brukte kondomkateter.

Det var også mange tegn på at Jackson hadde vært død en stund, trolig mellom 20 og 60 minutter, ifølge Senneff.

- Huden var kald, øynene var åpne, og de var tørre og pupillene utvidet. Da jeg koblet ham til EKG-maskin, var det flatt, sa han i retten.

Ambulansepersonellet forsøkte å gjenopplive Jackson i en halvtime. De ville erklære ham død på stedet, men Murray skal ha bedt dem innstendig om å ta ham med til sykehus og forsøke videre der.

Først to timer etter at ambulansepersonellet ankom, ble Michael Jackson erklært død.

Risikerer fengsel Murray er tiltalt for å ha drept Jackson i uaktsomhet ved å ha gitt ham en overdose propofol og beroligende midler. Han risikerer fire års fengsel om han blir funnet skyldig i saken.

Legen nekter straffskyld i saken, og hans forsvarsadvokater hevder Jackson ga seg selv overdosen mens legen ikke var til stede.

Rettssaken startet tirsdag, og gjennom uka har en rekke vitner forklart seg om hendelsene den dagen Jackson døde.

(NTB)