FORNÆRMET: Tidligere New York-borgermester, Rudy Giuliani, er fornærmet og mener at Obama flyter rundt på sin egen kampanje mens folk lider etter stormen Sandy. Foto: AP / Alan Diaz
FORNÆRMET: Tidligere New York-borgermester, Rudy Giuliani, er fornærmet og mener at Obama flyter rundt på sin egen kampanje mens folk lider etter stormen Sandy. Foto: AP / Alan DiazVis mer

Beskylder Obama for ikke å bry seg om Sandy-ofrene

Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, går kraftig ut mot presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere borgermester i New York, Rudy Giuliani, beskylder Barack Obama for å ha satt sin egen valgkamp foran arbeidet i forbindelse med superstormen Sandy.

- Hvis jeg var USAs president skal det være sikkert at jeg ikke hadde flagret rundt omkring i øst og vest, sier Giuliani til CNN.

- Jeg hadde sørget for at ting ble fulgt opp hele veien, sier han. Han tror Obama hadde et øye med tilstandene etter stormen de første dagene. Når det dukket opp flere lik som følge av Sandy, var presidenten bare sin egen sjef for sin egen valgkamp.

Kraftige beskyldninger Denne kommentaren kom samme kveld som Giuliani samlet flere tusen mennesker til Ohio for presidentkandidat Mitt Romney. Han beskylte Obama for å være den verste presidenten for USAs økonomi gjennom tidene. Han mente at hvis Obama hadde fulgt med, ville etterforskningen rundt hva som skjer i Libya vært unngått.

- Hva i all verden er det han driver med? Flyr rundt i hele landet uten å følge med på hva som skjer der, og sørger for at folk ikke får tilbake strømmen før 11. eller 12. november, sier han til CNN.

- Jeg skjønner at han jobber med å bli gjenvalgt som president. Jeg tror han har sluppet stormen ut av synet de siste dagene. Han konsentrerte seg bare om stormen de første dagene. Jeg føler meg fornærmet når jeg ser min president flyter rundt på sin egen kampanje mens folk lider i blant annet New York og New Jersey, sier han.

Holder seg oppdatert Det hvite hus melder at Obama holder seg oppdatert på responsen etter Sandy-stormen. Tallet på døde i USA etter stormen steg til 106 på fredag, og skadene er estimert til å koste et sted mellom 30 og 50 milliarder dollar.

Obama besøkte hoverkvarteret ved The Federal Emergency Management Agency lørdag morgen i forkant av valgkampens aktiviteter. Det hvite hus melder også at Obama ble informert om situasjonen underveis i kampanjejobbingen. Da stormen traff USA avlyste presidenten flere dager med aktiviteter som var satt opp. Han retunerte til valgkampen på lørdag.

- Jeg kan forsikre dere om at alle på dette teamet, alle som sitter rundt dette bordet, har dette som aller første prioritet. Det vil fortsette med å være det jeg prioriterer først, sier Obama etter møtet.

- Ingenting er mer viktig enn å få gjort dette på riktig måte. Og vi kommer til å bruke så mye tid og energi som nødvendig for å sørge for at alle menneskene i New York, New Jersey og Connecticut vet at hele landet står bak dem i denne vanskelige tiden, sier presidenten.