Beskylder politiet for torturmetoder

Advokaten til en av de helerisiktede etter Bache-Gabrielsen-tyveriet refser politiet, som han mener bruker torturmetoder i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet bruker torturlignende metoder i etterforskningen av konjakksaken, sier advokat Knut Storberget til TV2-nyhetene i kveld.

Storberget er forsvarer til en av de to som er siktet for heleri etter at politiet beslagla rundt 4500 av de 18500 flaskene med Bache-Gabrielsen-konjakk fra norgeshistoriens største spritkupp for to uker siden. Han mener politiet bruker varetktsfengsling for å få hans klient til å røpe opplysninger om hovedmennene som står bak:

- I det øyeblikk du blir plassert på ei glattcelle og politiet ønsker flere opplysninger, og sier til deg at de skal vurdere å løslate deg hvis de får disse opplysningene, er det et instrument som er helt likt tortur, sier Storberget.

Politiet skal nå være på jakt etter en større spritliga, og etterforskningen dreier seg ikke bare om det berømte konjakktyveriet, men også annet organisert ulovlig spritomsetning. Advokat Storberget sier hans klient risikerer represalier hvis han røper noe om sprittyveriet:

- Både i sprit og narkotikamiljøene er det slik at det ikke settes pris på at noen røper noe, sier Storberget, som mener at politiet bør være forsiktig med varetektsfengsling dersom man ønsker seg opplysninger som kan bringe etterforskningen videre.