Beskylder Saddam for terror-hjelp

For første gang sier sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice at Saddam Hussein har samarbeidet med al Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rice kom med anklagen under et intervju med fjernsynsstasjonen PBS onsdag.

- Vi vet helt klart at det tidligere har vært kontakt mellom høytstående irakiske tjenestemenn og medlemmer av al-Qaida, og at denne kontakten faktisk går langt tilbake, sa Rice.

- Vi vet også at flere av de pågrepne, særlig noen av de høytstående fangene, har opplyst at Irak har trent al-Qaida i utvikling av kjemiske våpen, fortsatte Rice.

Amerikanske etterretningskilder har tidligere avvist at det foreligger noen direkte forbindelse mellom Saddam Hussein og al-Qaida, men derimot rettet søkelyset mot Saddam Husseins motstandere i de kurdiske områdene av landet.

Rice understreket i intervjuet med PBS at det ikke er noe som tyder på at Saddam Hussein sto bak terrorangrepet mot USA 11. september i fjor, men fastholdt likevel at det er en forbindelse.

- Det er kontakt mellom Irak og al-Qaida. Vi vet at Saddam Hussein generelt har en lang historie knyttet til terrorisme, og at noen al-Qaida-medlemmer har søkt tilflukt i Bagdad, sa Rice. Hun sa ikke noe om hvem disse medlemmene i så fall er.

Flere av USAs allierte i krigen mot terror har gjentatte ganger bedt om beviser som knytter Irak til al-Qaida, uten å ha fått disse på bordet.

Heller ikke den 55 sider lange Irak-rapporten Storbritannias statsminister Tony Blair tirsdag la fram, inneholdt beviser på en slik forbindelse.

(NTB)

SADDAM HUSSEINS RÅDGIVERE har tidligere rykket ut og kalt de amerikanske påstandene for sionistisk propaganda.
ANGRIPER SADDAM:</B> Condolezza Rice sier at det har vært nær forbindelse mellom Saddam Hussein og flere terrorister i al Qaida.