Beskylder Tine for å utvanne geitosten

Bønder og kokker reagerer sterkt på at Tine vil satse på en mildere geitost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Bakgrunnen er et brev til norske geitebønder der de varsles om at Tine ikke lenger ønsker å ta imot melk som inneholder frie fettsyrer over et visst nivå. Når nivåene med frie fettsyrer i melk stiger, blir melken strammere og harskere. Det gjør også at holdbarheten til geitosten blir dårligere, melder TV 2.

Både geitebønder og kokker reagerer sterkt.

- Folk vil ha smak og jeg mener vi må da kunne lag et norsk produkt som smaker av Norge, sier geitebonde Fiorella Aarsgard ved gården Langenes i Sogn og Fjordane.

Hun mener at for å kunne leve opp til Tines krav så må hun enten holde geitene sine inne hele året eller fore dem på gården for å ha kontroll med de frie fettsyrenivåene.

- Geiter skal springe ute om sommeren. Ikke leve på silo og kraftfôr, sier geitebonden. Det vil også garantert føre til problemer for kulturlandskapet. Geita gjør en viktig jobb for å hindre at det gror igjen, påpeker Aarsgard.

Kokk og matformidler Hanne Frostad reagerer også sterkt på nyheten.

- Jeg tror at hvis du spør folk om hva geitost er, så ønsker folk en kraftig geitost, sier hun til TV 2.

Tine begrunner innstrammingen med at forbrukerne ønsker et mildere produkt, og at de ønsker en bedre og mer stabil melk til sin produksjon av geitost. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer