Beskyldes for hærverk

- Farmen-Runar prøvde å stjele infoskilt om kulturminner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag skrev Dagbladet.no at Runar Nilsen fra tv-serien Farmen brøt seg inn i en hytte for å søke ly. Han skal ha vært beruset, da han kom bort fra de andre deltakerne Eskil Fagerbakk, Ommund Vareberg, Helgi Agustsson og fjorårets vinner Bjørn Tore Bekkeli.

De fem skulle gå fra riksgrensa og over fjellet til fjorden Rombaksbotten forrige torsdag. Nilsen knuste ruta på en hytte som tilhører Narvig og Omegn turistforening.

Leder for foreningen, Jon Sommerseth, sier til Dagbladet.no at Nilsen også skal ha ødelagt påkostede skilt som gir opplysninger om kulturminner langs Rallarvegen. Skiltene hadde både tekst og bilder, og var beskyttet av plastomslag.

- Det er selvfølgelig helt greit å bryte seg inn i en hytte for å berge seg selv. Det har vi full forståelse for. Men hærverk og tyveri er ikke legitimt. Flere skilt ble knekt, og ett ble stjålet, sier Sommerseth.

- Skiltet som ble stjålet fant vi igjen i Nilsens ryggsekk, som han hadde lagt igjen 60-70 meter fra hytta. Jeg tror han ville ha det som trofé.

Sommerseth varsler at de vil kreve mellom 6000 og 10 000 kroner i erstatning fra Farmen-deltakeren.

Runar Nilsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i ettermiddag, men Eskil Fagerbakk, en av Farmen-deltagerne som var med på turen, stiller seg uforstående til beskyldningene om hærverk.

- Slik som jeg forstod det gjaldt dette ett enkelt skilt som Runar plukket opp på stien. Han har fortalt meg at han har en avtale med politiet om å henge dette opp igjen der han fant det. Men at flere skilt er ødelagt er nytt for meg, sier Fagerbakk.

BESKYLDES: Farmen-deltageren Runar Nilsen anklages nå for hærverk etter det som skulle være en gåtur med andre realitykompiser.