Beskyldes for hærverk

- Farmen-Runar prøvde å stjele infoskilt om kulturminner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag skrev Dagbladet.no at Runar Nilsen fra tv-serien Farmen brøt seg inn i en hytte for å søke ly. Han skal ha vært beruset, da han kom bort fra de andre deltakerne Eskil Fagerbakk, Ommund Vareberg, Helgi Agustsson og fjorårets vinner Bjørn Tore Bekkeli.

De fem skulle gå fra riksgrensa og over fjellet til fjorden Rombaksbotten forrige torsdag. Nilsen knuste ruta på en hytte som tilhører Narvig og Omegn turistforening.

Leder for foreningen, Jon Sommerseth, sier til Dagbladet.no at Nilsen også skal ha ødelagt påkostede skilt som gir opplysninger om kulturminner langs Rallarvegen. Skiltene hadde både tekst og bilder, og var beskyttet av plastomslag.

- Det er selvfølgelig helt greit å bryte seg inn i en hytte for å berge seg selv. Det har vi full forståelse for. Men hærverk og tyveri er ikke legitimt. Flere skilt ble knekt, og ett ble stjålet, sier Sommerseth.

- Skiltet som ble stjålet fant vi igjen i Nilsens ryggsekk, som han hadde lagt igjen 60-70 meter fra hytta. Jeg tror han ville ha det som trofé.

Sommerseth varsler at de vil kreve mellom 6000 og 10 000 kroner i erstatning fra Farmen-deltakeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer