Beskyldes for løgn: - Flaut

Bård Hoksrud (Frp) mener Senterpartiet vil forby salg av bensin- og dieselbiler etter 2025. - Han sprer usannheter med åpne øyne, raser Sp.

GLAD I MOTOR: Bård Hoksrud liker både vannscooter og bil, og mener han vet at Sp snart vil forby salg av bensin- og dieselbiler. Foto: Vegard M. Aas / NTB
GLAD I MOTOR: Bård Hoksrud liker både vannscooter og bil, og mener han vet at Sp snart vil forby salg av bensin- og dieselbiler. Foto: Vegard M. Aas / NTB Vis mer
Publisert

Bård Hoksrud (Frp) beskyldes for løgn av Senterpartiet etter en Facebook-reklame.

På bildet Hoksrud postet hevdes det at alle partier, unntatt Frp selvsagt, vil gjøre det ulovlig å selge annet enn elbiler i Norge etter år 2025.

- Dette er alvorlig

Bakgrunnen er at Sp på Stortinget stemte mot et Frp-forslag hvor staten ble bedt om å legge til rette for fortsatt bensinbilsalg i Norge etter 2025.

Men Sp fremmet samtidig et alternativt forslag hvor partiet presiserte at de ønsket salg av bensin- og dieselbiler etter 2025.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

Likevel ikke godt nok, ifølge Bård Hoksrud og Frp. Men Senterpartiet måper over nivået Frp legger seg på.

- Dette er alvorlig. Bård Hoksrud forsøker med vitende og vilje å forlede velgerne og spre usannheter om sine motstandere. Dette er ikke nivået vi pleier å legge oss på i Norge, selv om det snart er valg, sier stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) til Dagbladet.

TULLBALL? Senterpartiet mener Frp med vitende og vilje spre usannheter i denne valgplakaten.
TULLBALL? Senterpartiet mener Frp med vitende og vilje spre usannheter i denne valgplakaten. Vis mer

Gir seg ikke

Bård Hoksrud lar seg likevel ikke vippe av pinnen, verken av Sem-Jacobsen eller av Senterpartiets presisering i Stortinget.

Frp-toppen mener han vet hva Senterpartiet egentlig vil.

- Jeg tror veldig mange i Senterpartiet egentlig ønsker et Norge med bare elbiler, sier Hoksrud til Dagbladet.

- Du bare tror det?

- Ja. Og da de skrev som de gjorde om elbiler i utkastet til nytt partiprogram, som riktignok ble fjernet, blir jeg mer sikker. I Oslo ville Sp også ha nullutslippssoner. I tillegg stemte Sp mot vårt forslag på Stortinget. Da må Sp stå inne for det. Pressen lar Sp slippe for lett unna med vingling, sier Frp-eren.

- Det er ikke uvanlig at partier primært støtter egne forslag. Tror du, som kjenner feltet godt, med hånda på hjertet at Senterpartiet er mot diesel- og bensinbiler?

- Ja, jeg må forholde meg til det Senterpartiet stemmer på Stortinget, sier Bård Hoksrud.

- Så Frp er for bompenger?

- Hva mener du?

- Frp har stemt for bompenger på Stortinget mange ganger, så da er Frp for bompenger, da?

- Det der gjorde vondt langt nedi sjela og ryggmargen hos meg. Jeg kan ikke fordra bompenger, alle vet det. Men det var annerledes fordi vi var bundet av en regjeringsplattform, Frp måtte stemme for bompenger. Senterpartiet er ikke bundet av noe, sier Hoksrud.

- Å ja, vi er der

Åslaug Sem-Jacobsen i Senterpartiet er ikke fornøyd med argumentene fra Hoksrud.

Hun blir snarere tvert imot bekymret.

- Jeg blir skremt, flau og trist. Med en gang jeg så posten til Hoksrud tenkte jeg «å ja, vi er der?». Dette skal bli en skitten valgkamp med masse påstander i øst og vest hvis dette er nivået Frp skal legge seg på.

- Sp stemte mot forslaget til Frp, da. Hoksrud har rett i det?

- Og i samme sak la vi ved en presisering hvor vi ba regjeringen nettopp om å sørge for at det var salg av diesel- og bensinbiler i Norge etter 2025. Sp er en garantist for diesel- og bensinbiler. Dette vet Hoksrud så godt. Og han sprer likevel usannheter, med helt åpne øyne. Slik kan ikke vi politikere holde på, det bidrar til politikerforakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer