Beskyldes for løgn

John Kerry beskyldes for å ha løyet på seg en heltemodig historie fra Vietnam-krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Krigsveteraner mener presidentkandidaten aldri besøkte Kambodsja slik han har hevdet.

I flere år har John Kerry kjempet mot rykter om at han ikke fortjente alle medaljene etter Vitenam-krigen. Men først da lot seg nominere som demokratenes presidentkandidat, ble det virkelig hett.

Kerry fikk både både en bronsjestjerne og en sølvstjerne for sin tapperhet og tre purpurhjerter for sine kampsår. Ingen har vel klart å bevise at han ikke fortjente dem.

Men nå blir Kerry rammet av en langt mer alvorlig beskyldning: Kritikerne mener han fabrikerte sin Kambosja-historie fra 1968.

Uegnet?

Påstandene fremsettes i den nye boka «Unfit for command». Den er basert på intervjuer med flere krigsveteraner som tjenestegjorde i samme sjømillitære enhet som Kerry, inkludert mannskapet på patruljebåten under Kerrys ledelse.

I flere avisartikler, intervjuer og i en senat-tale har Kerry hevdet at han tilbrakte jula 1968 inne i Kambodsja. Kerry har gjenfortalt historien slik, ifølge New York Daily News:

«Jeg husker at jeg jula 1968 satt i en båt i Kambodsja. Jeg husker hvordan det var å bli skutt på av vietnameserne, av Khmer Rouge og av kambodsjanere, samtidig som USAs president fortalte amerikanerne at det ikke var noen tropper inne i Kambodsja (..) Jeg bærer det minnet med meg, det har merket meg.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer