Beskyldes for sex-overgrep

Den eldste av de to guttene som skjøt ned 4 skoleelever og en lærer i Arkansas sist uke, blir nå beskyldt for seksuell antasting av et to år gammelt barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mitchell Johnson (13) må møte i en rettshøring i Minnesota og forklare seg om den uoppløste sedelighets-saken til sommeren, forteller en nær kilde av saken til CNN. Gutten er verken siktet eller tiltalt, og skal i første omgang gjøre rede for sin tilknytning til hendelsen. Anklagene innbefatter en to år gammel jente.

I hjembyen Jonesboro i Arkansas forbereder innbyggerne seg på en minnestund i dag for de fem ofrene som ble skutt ned og drept av Johnson og kameraten Andrew Golden (11) i den ufattelige skolemassakren.

Granskes av psykolog

Johnsons advokat, Bill Howard, sa i går at han vil ha sin klient og den andre gutten gransket av en psykolog for å få klarhet i om de visste hva de gjorde da de åpnet ild mot elevene. Fire jenter og en lærer ble drept, og 10 andre såret i tragedien.

I går ble flere opplysninger om foreldrene til guttene offentliggjort.

Johnsons foreldre ble skilt i Minnesota et år etter at faren ble funnet skyldig i å ha stjålet kjøtt fra dagligvareforretningen der han jobbet. Moren giftet seg på ny med en narkodømt mann som sonet i fengselet der hun jobbet.

Ungomsfengsel

De to guttene sitter nå i et ungdomsfengsel, i påvente av en høring om saken 29 april. Noen måneder senere må Johnson altså i tillegg forklare seg om seksuell antasting av to-åringen.

Guttene er for unge til å stilles for retten som voksne. I henhold til straffeloven i Arkansas kan barn under 14 år bare stilles for retten i den spesielle ungdomsdomstolen. De kan bare dømmes til å sitte i fengsel til de er 18 år. Da blir de sluppet ut og alt blir slettet fra rullebladet deres.

MERITTLISTE: 13 år gamle Mitchell Johnson anklages for seksuelle overgrep i tillegg til skoledrapene i forrige uke.