FORSVARER: Jens-Ove Hagen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FORSVARER: Jens-Ove Hagen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

- Beskyldningene mot ham er så naive at de faller på sin egen urimelighet

Eirik Jensens forsvarer slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eirik Jensen, den profilerte politimannen som i forrige uke ble pågrepet og siktet for korrupsjon, satt i dag i et flere timer langt avhør hos Spesialenheten for politisaker.

Som varslet i går, ba hans forsvarer Jens-Ove Hagen om flere nye etterforskningsskritt.

- Vi har bedt om at Spesialenheten snarest må få hjelp av kompetente folk til å forstå at det ikke går an for en politimann å regulere import av narkotika på den måten som det beskrives her, sier Hagen til Dagbladet.

Verden er ikke slik skrudd sammen Gjermund Cappelen (47) har forklart at Jensen bistod ham med import av «tonnevis av hasj», at han blant annet varslet når kysten var klar og at han fikk sendt tollere ut på andre oppdrag da Cappelens smuglerparti skulle over grensa. Jensen imøtegikk flere av påstandene i avhøret i dag.

- Han har ikke hatt noen kontakt med importører, tollvesen eller noen andre for å styre noe sånt noe. Det er så naivt at det faller på sin egen urimelighet. Det har vært et tema i avhør å få Spesialenheten til å forstå dette, og å få de til å prøve å verifisere de ulike opplysningene mannen har presentert for dem, sier Jens-Ove Hagen.

- Det bør ikke være så vanskelig å finne ut at det er urealistiske og usannsynlige påstander som kommer fram i hans forklaringer. Verden er ikke slik skrudd sammen, sier Hagen.

Spekulerer i motivene Ifølge Hagen ble ikke Jensen konfrontert med andre bevis i dag enn tekstmeldinger fra kontakten mellom Cappelen og Jensen. Politimannen mener kontakten har vært helt uskyldig.

- De har hatt kontakt gjennom mange år. Han har følt et sosialt engasjement overfor en person som har opplevd mye vanskelig,
han har til tider tatt vare på ham og prøvd å hjelpe ham, og de har hatt en naturlig kontakt, sier Hagen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto: Per Asle Rustad
NEKTER STRAFFSKYLD: Politioverbetjent Eirik Jensen. Foto: Per Asle Rustad Vis mer

Jensen er ifølge Hagen forferdet over beskyldningene fra Cappelen, og avviser alle påstandene.

- Det er nesten så han ikke kan tro at mannen forklarer dette, og han spekulerer selvsagt i motivene, sier Hagen.

Cappelens forsvarer Benedict de Vibe sier hans klient er blitt spurt om mulige motiver for å forklare seg mot Jensen.

- Han har fått det spørsmålet fra Spesialenheten, og det har han svart på. Jeg synes ikke det er riktig å si hva han har forklart om det, sier de Vibe til Dagbladet.