AVVISENDE:  President Vladimir Putin hevdet overfor Obama at Russlands antatte innblanding sørøst i Ukraina er basert på grunnløs informasjon. AP Photo/RIA-Novosti, Alexei Nikolsky
AVVISENDE: President Vladimir Putin hevdet overfor Obama at Russlands antatte innblanding sørøst i Ukraina er basert på grunnløs informasjon. AP Photo/RIA-Novosti, Alexei NikolskyVis mer

- Beskyldninger om innblanding er grunnløse

I en samtale mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin avviste beskyldningene om at Russland står bak uroen øst i Ukraina i en telefonsamtale med USAs president Barack Obama mandag.

Som svar på bekymringer fra USAs president om Russlands antatte innblanding sørøst i Ukraina, bemerket den russiske presidenten at slike spekulasjoner er basert på grunnløs informasjon, ifølge en uttalelse fra den russiske regjeringen.

Obama gjorde det klart at Ukraina-krisen fortsatt kan løses med diplomatiske midler, ifølge en amerikansk tjenestemann. Men han framholdt også at Russlands handlinger i øyeblikket ikke legger forholdene til rette for diplomati.

Legge ned våpen «Den amerikanske presidenten framholdt at alle irregulære styrker måtte legge ned sine våpen, og oppfordret Putin til å bruke sin innflytelse overfor de pro-russiske opprørerne og be dem forlate bygningene de har okkupert», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

EUs utenriksministre møttes mandag for å diskutere situasjonen i Ukraina, og ble enige om å utvide listen over dem som omfattes av sanksjoner for å ha en rolle i krisen i Ukraina.

- I lys av den senere tids hendelser, har vi bestemt å utvide listen over dem som er ilagt reiserestriksjoner og som får sine midler i europeiske banker sperret, sa EUs utenrikssjef Catherine Ashton etter møtet.

- Russlands feil Flere av utenriksministrene var i forkant av møtet tydelige på at Russland hadde en finger med i spillet i Øst-Ukraina.

- Det er ingen som sier at det ikke er Russlands feil, absolutt ikke. Det her er en krise som i hver tenkbar del er framdrevet av Russland, og det finnes ingen som har en annen mening om det punktet, sier Sveriges utenriksminister Carl Bildt til TT.

Også det tyske utenriksdepartementet hevder å ha flere kilder på at Russland står bak den økte spenningen.

(NTB/Dagbladet)