Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Beskyldt for å være narkoman

Kristin Halse (20) besvimte på legevakta med over 40 i feber, men ble sendt hjem med beskjed om at hun var stressa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Det som først ble diagnostisert som magekatarr og stress, viste seg å være en kraftig bakterieinfeksjon som kunne ha ført til blodforgiftning.

Da en lege ved et privat legesenter slo alarm, ble 20-åringen liggende på isolat i seks døgn. Først etter noen dager var hun i stand til å spise og drikke.

Sykepleier kjeftet

Nå er hun hjemme igjen og føler seg fortsatt sliten og slapp. Men 20-åringen synger ut mot den kommunale legevakta i siste utgave av studentavisa Under Dusken.

Hun er opprørt over holdningen hun ble møtt med.

- Det virket som om jeg var mest til irritasjon. En av sykepleierne antydet flere ganger at jeg var rusmisbruker. En annen kjeftet på meg da jeg la meg på golvet på legevakta, selv om jeg var ute av stand til å sitte oppreist, forteller Kristin.

For to uker siden følte hun seg svimmel og kvalm etter en dusj. En venninne brakte henne til legevakta, som sendte henne hjem med diagnosen magekatarr.

Utover kvelden steg feberen til 40,5 grader, og Kristin oppsøkte legevakta på ny. Da var også foreldrene blitt bekymret.

- Moren min ringte sykehuset og ble fortalt at de ville ta nye prøver og følge meg opp grundig. Men det skjedde ikke, og jeg ble sendt hjem på ny. Da hadde jeg allerede besvimt én gang og var helt i ørska, forteller hun.

Fryktet blodforgiftning

20-åringen fikk febernedsettende medisin, men feberen steg igjen. Moren skaffet time ved et privat legesenter, som sørget for å legge henne inn på St. Olavs hospital. Der ble det tatt en CRP-prøve. Normalverdien er under 8. Verdier over 50 tyder på infeksjon.

Kristin Halses verdi var over 250, og legene fryktet blodforgiftning. Hun ble liggende på isolat ei knapp uke.

Sjefen for den kommunale legevakta, Anders Askelund, sier at Halses sak vil bli gransket.

- Alle leger vet at mistanke om blodforgiftning skal føre til innleggelse, men det er ofte vanskelig å se symptomene. Hvis det er begått feil, må vi vurdere om det dreier seg om dårlig skjønn eller grov uforstand, sier Askelund.

SYNGER UT: En svært opprørt Kristin Halse. 20-åringen havnet på isolat med en kraftig bakterieinfeksjon etter å ha blitt sendt hjem fra legevakta to ganger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media