Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beskyldte bystyrekolleger for «grupperunk»

Ikke alle politikere bruker knusktørt språk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På onsdagens bystyremøte i Oslo ble RV-politiker Liv Gulbrandsen klubbet av ordføreren, etter at hun brukte utrykket «grupperunk». Hun mener politikerene ikke representerer mannen i gata.

- Jeg brukte ikke ordet «grupperunk» som et skjellsord, men for å skape et bilde på det politikerne gjør. De sitter og diskuterer og kommer ikke frem til noenting. De gjøre det for å tilfredsstille seg selv og de sitter i en gruppe. Det er definisjonen min på grupperunk, sier Liv Gulbrandsen til Dagbladet.no.

Ordfører ikke fornøyd

Ordfører, Per Ditlev-Simonsen, syntes ikke ordet var like passende og klubbet Gulbrandsen kraftig.

- Han sa at ordføreren måtte reagere og at slike ord var upassende. Det er ikke mitt problem. Runking er noe alle gjør og helt sikkert politikerne også, sier Gulbrandsen.

Hun forteller videre at hun har fått flere reaksjoner etter møtet. Hun tror flere var enig med henne, men at også flere ikke turde å si noe. Uansett syntes hun politikerne må skjerpe seg og sprite opp språket sitt.

- Det er så utrolig kjedelig på de møtene. Noen ganger ville jeg heller sittet å sett på maling tørke, enn å sitte der og høre på de tørre politikerne, sier hun til Dagbladet.no.Gulbrandsens utsagn har blitt omtalt på journalistenes diskusjonsforum på nettet, Normedia. Der kom det også frem at Gulbrandsen slett ikke er den eneste politikeren som til tider benytter et fargerikt språk.

Geitepuler og bygdetulling

Flere folkevalgte rundt om i landet er tydeligvis enige med Gulbrandsen. Geitepuler og bygdetullinger er ord som verserte da Møre og Romsdals pensjonistparti holdt møte.

Lørdag 5. februar måtte politiet rykke ut på et møte i partiet. Fylkesleder for partiet sier han fryktet bråk da to ekskluderte medlemmer ikke ville forlate lokalet.

- Ja, de ville ikke gå, så da ringte vi til politiet, sier fylkesleder i Møre og Romsdals pensjonistparti, Pål Haugstad, til Dagbladet.no.

Ble det en verbal ordkrig mellom deg og et av de ekskluderte medlemmene?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Ble du kalt en geitepuler og en bygdetulling?

- Ja, det ble jeg. Men hvis alle som har en mening er en bygdetulling er vi vel alle det. Utover det vil jeg ikke kommenter noe. Menneskene er ikke lenger medlemmer i partiet og vi har lagt det bak oss, sier Haugstad.

<B>Språklig bilde: RV-politiker Liv Gulbrandsen brukte ordet «grupperunk» for å sette et bilde på sine kollegaer.
Upassende: Ordfører Per Ditlev-Simonsen mente Gulbrandsens språkbruk var meget upassende.