Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Beskytt eksnarkomane mot naboene

- Når folk med problemer møter vellykkede boligstrøk, blir det trøbbel. De eksnarkomane bør beskyttes mot naboprotester som på Nordberg, sier sosialvaktbikkja Helge Hjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener etablerte nordmenn behandler de eksnarkomane som narkomane, ikke medmennesker.

Det planlagte boligprosjektet på Nordberg har skapt bølger i nabolaget og i Dagbladet: Kjendisnaboer som Janneken Øverland, Egil Drillo Olsen og Steinar Ofsdal protesterte mot planene, som de trodde ville bety at de fikk 18 naboer med stoff på rullebladet.

- Narkomane i behandling må forberedes på reaksjoner som på Nordberg, sier Helge Hjort.

Han sto konsekvent på de svakes side under sine ti år som helse- og sosialombud i Oslo.

- De eksnarkomane har levd et liv i skepsis. De vet jo hva det betyr når de kommer ut og møter slike protester. Du føler deg ikke ålreit da, sier Hjort.

Hjort er i tvil om det er riktig å bosette mange eksnarkomane på ett sted - ikke på grunn av naboene, men de eksnarkomane:

- Er mange av dem samlet, vil de pådra seg oppmerksomhet. Det går en grense for hvor mye uvennlighet man skal utsette de eksnarkomane for.

- Det blir alltid protester når utgrupper skal plasseres et sted. De gale ble sendt ut på landet til steder som Gaustad og Dikemark. Jeg har vært der, og jeg ville også blitt gal om jeg skulle bodd der, sier Hjort.

Hele Norges coronakart