- Beskytt oss mot politiet

VARHAUG på Jæren (Dagbladet): Sinnet frådet og grove beskyldninger haglet da 15- 20 menn og kvinner troppet opp hos politiet i Hå på Jæren i går kveld. - Dere ødelegger familiene våre! ropte gjengen, mens lett nervøse politibetjenter prøvde å roe gemyttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egentlig var planen at de utålmodige sivilistene skulle okkupere lensmannskontoret, men sammenstøtet endte i en svært aggressiv tone foran ei stengt dør.

- Vi kan slippe en av dere inn, men ikke hele gjengen, forklarte lensmannsbetjent Bjørn Søyland.

- Niks, vi står sammen, alle eller ingen, svarte tøffe talsmenn for en gjeng som har havnet i et fullstendig tillitsbrudd med lovens håndhevere.

- Ødelegger ungene

Problemet er at en av kameratene er siktet for et bankran. Han hevder han er uskyldig. De andre mener politiet trakasserer dem hjemme og på gata, sprer løgner og skremmer vettet av barn og gamle.

- Nå klarer vi ikke mer. Ungene våre er ødelagt, dere har ansvaret. Hvorfor gjør dere dette, har ikke vi rettssikkerhet? spurte en kvinne. Fem lensmannsbetjenter prøvde så godt de kunne å forklare at de ønsker alle et fredfullt og helst lovlydig liv.

Betjentene medgikk overfor Dagbladet at det er utrivelig og plagsomt å bli møtt med et bombardement av svært alvorlige beskyldninger.

- Vi ønsker å komme i en dialog med dem. Men det er vanskelig å ta stilling til alle anklagene. Hvis de mener det er begått overtramp, kan de anmelde forholdene eller kople inn SEFO, mener jærpolitiet.

Amper stemning

Stemningen var svært amper, demonstrantene fikk lettet på trykket, men politiet syntes at kritikken ble i tøffeste laget.

Bonde-Jæren er ingen voldsherjet plass, men i går kokte det for mange på Varhaug.

HEFTIG: - Politiet trakasserer oss og ødelegger våre barn, hevdet demonstrantene.