Beskytter barna mot Valgerd

Homofile foreldre slår av tv-en eller radioen når familieminister Valgerd Svarstad Haugland blir intervjuet. - Alle ønsker jo å skjerme barna mot det som er vondt og vanskelig. Vi må beskytte våre barn mot selveste barneministeren, sier Mona Jakobsen i foreningen Homofile og barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Striden mellom barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland og homofile som har barn tilspisser seg. På et møte nylig i foreningen Homofile og barn, var barneministerens engasjement i forhold til homofile og barn det temaet som opptok forsamlingen. Flere fortalte at de var blitt nødt til å slå av tv-en eller radioen for å beskytte barna mot Valgerds uttalelser, forteller leder i foreningen, Mona Jakobsen.

- Hun gjør mer skade enn jeg tror hun er klar over. For oss er det et paradoks at vi får positive tilbakemeldinger fra samfunnet ellers, men barne- og familieministeren må vi beskytte barna våre fra. Slik hun opptrer er hun ikke barneminister for våre barn, mener Jakobsen, som selv har et barn som er ni måneder gammelt.

Fordomsfull

Forbundsleder Oddrun Remvik i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere (FO) mener barneministerens familiesyn er preget av fordommer.

- Når Valgerd Svarstad Haugland sier offentlig at det ligger egoistiske hensyn bak homofiles ønsker om å få barn, så er det å gå vel langt. Skiller homofile seg fra andre i så måte? spør Remvik.
Hun mener Svarstad Haugland framstår som minister for barn i «heterofile familier», ikke som minister for barn med enslige fedre eller mødre - eller barn som vokser opp i hjem der en eller begge foreldrene er homofile.

20000 barn

Foreningen Homofile og barn er en undergruppe av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring som har over 100 medlemmer bare i indre Oslo. Mona Jakobsen anslår antall barn som lever med homofile foreldre til 20000. Svenske undersøkelser viser at 40000 barn lever med homofile foreldre og slik framkommer anslaget på 20000 i Norge.

- Hva er det konkret dere reagerer på at barneministeren sier?
- Hun synes synd på våre barn, uten å si noe om hvorfor hun synes synd på dem. Hun snakker om normalitet på en måte som skaper fordommer, fordommer som gjør livet vanskeligere for våre barn. Jeg synes det er merkelig at barneministeren ikke tenker mer igjennom hva hun gjør mot alle barn av homofile i Norge i dag, sier Mona Jakobsen.

- Men skal ikke Svarstad Haugland få si hva hun mener?
- Hun må i hvert fall finne en annen måte å si det på. Selv om hun personlig ikke liker at vi har barn, må det være mindre viktig for henne som barneminister enn at hennes uttalelser faktisk skader barna våre.

TENK MER: Mona Jakobsen i foreningen Homofile og barn mener familieministeren må tenke seg om før hun snakker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer