Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Beskyttes av Lilletun

TROMSØ (Dagbladet): - Ungene blir totalt skjermet fra resten av samfunnet, de får ingen mulighet til å fatte sjølstendige valg, sier stortingsrepresentant Tomas Norvoll (A).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han reagerer sterkt på at statsråd Jon Lilletun gir Guds Menighet tillatelse til enda en privatskole. Fra før driver menigheten med 400 medlemmer en skole i Vikten i Lofoten.

Norvoll viser til brevet fra skoleelev Inga Tollefsen Laupstad og klare advarsler fra Statens Utdanningskontor og Vågan kommune. I spontanspørretimen onsdag tok Tomas Norvoll saken opp med Jon Lilletun, uten at han fikk oppklarende svar.

Lilletun ville bare si at han ville se på de lokale protestene, men viste ingen vilje til å trekke tilbake godkjenningen av skolen.

Nordland-representanten viste også til at Guds Menighet blant annet har nektet utstøtte å delta ved slektningers begravelse.

- Og medlemmene lever helt avsondret fra resten av verden, det er et forferdelig lukket miljø i ei grisgrendt bygd, sier Norvoll.

Statsråden repliserte bare at det var sterke anklager mot menigheten. Tomas Norvoll har nå skrevet et brev til skoleministeren for å få et utdypende syn på den omstridte privatskolen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling