-  Beskyttet uten grunn

Advokatene John Chr. Elden og Morten Kjensli mener Oslo-politiet helt uten grunn, og på gale premisser, beskytter Christer Tromsdal mot en kjent torpedo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en oppsiktsvekkende konstellasjon, for Elden forsvarer torpedoen, mens Kjensli er advokat for Tromsdal.

Bakgrunnen for scenarioet er Tromsdals «TV-sendte» jippo med NOKAS-penger, som endte med at han ble skutt i beinet av torpedo i desember 2004.

Politi og påtalemyndighet mener torpedoen fortsatt utgjør en trussel for Tromsdals liv og helse, og fikk denne uka Oslo tingrett med på å avsi kjennelse for besøksforbud for torpedoen overfor finansakrobaten. Det rettslige forbudet gjelder fram til 30. juni.

Alt galt

I kjennelsen står det at torpedoen trakk et ladd våpen mot Tromsdal, for å kreve inn gjeld. Kjensli og Elden sier til Dagbladet at dette er feil. I NRKs Brennpunkt-program opererte Tromsdal angivelig som en politiagent for å skaffe tilbake NOKAS-penger.

-  Det er galt å bruke uttrykket innkreving av gjeld, sier Kjensli.

-  Politiet opererer med feil dokument overfor retten, sier Elden.

Tromsdal har tidligere sagt til Dagbladet at han i NOKAS-jippoen tøyde strikken for langt, og at det var derfor han ble skutt.

Soner dom

Kjensli sier han er overrasket over at dette er nødvendig.

-  Jeg tror ikke Tromsdal er bekymret for torpedoen, og oppfatter forbudet som rimelig unødvendig, sier han. Elden sier at hans klient ikke har interesse av å kontakte en avslørt politiagent.

-  Klienten har nettopp startet soning av en dom på 90 dager. For ham er dette bare et papir. Jeg ble, som oppnevnt forsvarer, aldri varslet til rettsmøtet, og da er ikke kjennelsen gyldig heller. Vi bruker ikke tid på å ta dette videre.

POLITIAGENT: Christer Tromsdal.