Overgrepsnettverket:

Beslag hos 48-åring avslørte pedofilinettverk

- Det ble en egen liten verden, sa mannen i retten.

ETTERFORSKER NETTVERK: Politiet i Vest Politidistrikt opplyste søndag ettermiddag at de har siktet 51 personer er siktet i den store overgrepssaken. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
ETTERFORSKER NETTVERK: Politiet i Vest Politidistrikt opplyste søndag ettermiddag at de har siktet 51 personer er siktet i den store overgrepssaken. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / BERGEN (Dagbladet): Søndag ettermiddag informerte Vest politidistrikt om en omfattende etterforskning av overgrep mot barn.

I operasjon «Dark Room» har politiet beslaglagt 150 terabyte med datamateriale som skildrer mange former for overgrep mot barn.

Se lista over siktede personer i bunnen av saken.

Etterforskningen startet i 2015 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av et større nettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen.

Dagbladet får opplyst at operasjon «Dark Room» i Vest Politidistrikt også har deler av sitt opphav i en stor etterforskning av overgrep mot barn i Sør-Trøndelag, kalt overgrepsbildesaken av Adresseavisen.

- Enorm sak

Her fant politiet tusenvis av overgrepsbilder av barn hos en 48 år gammel mann fra Fosen. Den videre etterforskningen avdekket overgrep mot barn i hele Norge.

- Dette har utviklet seg til å bli en enorm sak. Vi har gjort store databeslag. Det er den største overgrepsbildesaken vi har hatt noen gang i politidistriktet, sa Roy Hoøen ved Fosen lensmanndistrikt til Adresseavisen i fjor sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer