- KJØRER FAMILIE GRATIS:  - Vi kjører bare familie og venner fra Polen, var forklaringen fra polske minibussjåfører under de første polituirazziaene på Torp. FOTO: KURT ANDRE HØYESSEN, SANDEFJORDS BLAD.
- KJØRER FAMILIE GRATIS: - Vi kjører bare familie og venner fra Polen, var forklaringen fra polske minibussjåfører under de første polituirazziaene på Torp. FOTO: KURT ANDRE HØYESSEN, SANDEFJORDS BLAD.Vis mer

Beslagla 150 000 hos polsk pirattaxi-konge på E18

- Beslaget gjelder bare for tre-fire måneder, sier politiet. Kjører seks minibusser mellom Torp og Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I vinter satt Vestfold-politiet inn et støt mot den åpenlyse pirattaxi-trafikken mellom Sandefjord lufthavn Torp og Oslo.

Pirattrafikken med minibusser i skytteltrafikk lang E18 skjøt fart for to år siden da flyselskapet Wizz Air etablerte seg med faste ruter til Torp.

Nå har politiet bøtelagt fire polske piratsjåfører med mellom 8 000 og 30 000 kroner for ulovlig transportvirksomhet.

Dyrere enn lovlig buss Piratkundene har i gjennomsnitt betalt 200 svarte kroner for den drøyt halvannen time lange turen mellom Torp og Oslo. Det er dyrere enn flere av de lovlige bussene på strekningen, skriver Sandefjords Blad.

En 53 år gammel polakk er utpekt som den store svarttransporten på E18.

I tillegg til en bot på 30 000 kroner må han betale 150 000 kroner i inndragning av ulovlig inntekt til den norske statskassa.

Seks piratbusser Ifølge Sandefjords Blad har 53-åringen og et familiemedlem seks minibusser i pirattrafikk.

Påtaleleder Kjetil Baustad Egelie sier at politiet allerede har tatt beslag i de 150 000 kronene.

Ifølge påtalelederen gjelder beregningen av ulovlig inntekt bare perioden fra januar til april i år, da politiet satte inn store ressurser på å kartlegge virksomheten.

Tallet er basert på 53-åringens egen forklaring.

- 70 i uka - Han erkjenner å ha kjørt jevnlig til og fra Torp. Han sier selv han har hatt et snitt på 70 passasjerer i uka.

Dersom de polske sjåførene ikke vedtar bøtene, kommer sakene opp i norsk rett.

De har ennå ikke svart på om de vedtar bøtene.

- Vi sendte ut bøtene tidligere i uka, så de har vel akkurat fått dem, sier politiets påtaleleder Kjetil Baustad Egelie til Sandefjords Blad.

Politiet har ikke inndratt bilene som er brukt i piratkjøring.

Da ryktene om stor pirattrafikk til og fra Torp begynte å summe for to år siden, fortalte sjåførene til politiet at de kun kjørte venner og famile gratis.

 BILLIGERE ENN PIRAT:  Flere av de lovlige bussene mellom Oslo og Torp er billigere, men den polske piratttrafikken har likevel blomstre, ifølge politiet. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
BILLIGERE ENN PIRAT: Flere av de lovlige bussene mellom Oslo og Torp er billigere, men den polske piratttrafikken har likevel blomstre, ifølge politiet. ARKIVFOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET. Vis mer