STORT BESLAG: Politiet i Mexico har beslaglagt 17 tonn med ulovlig fisket sjøpølse, som var på vei til Kina og USA. Utsalgsprisen ville ha vært på rundt 6,7 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
STORT BESLAG: Politiet i Mexico har beslaglagt 17 tonn med ulovlig fisket sjøpølse, som var på vei til Kina og USA. Utsalgsprisen ville ha vært på rundt 6,7 millioner kroner. Foto: NTB ScanpixVis mer

Beslagla 17 tonn med sjøpølser på vei til Kina

Verdt nesten 6,7 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Mexico har beslaglagt 17 tonn med ulovlig fisket sjøpølse, som var på vei til Kina og USA. Utsalgsprisen ville ha vært på rundt 6,7 millioner kroner.

Sjøpølse er en beskyttet art i Mexico og den dyrebare lasten ble funnet i to trailere som ble stanset i en politikontroll ved den internasjonale flyplassen i Cancún.

Dyrene var kokt og frosset ned, og de forfalskede fraktdokumentene viste at 11 tonn var på vei til Hongkong mens 6 tonn skulle til Florida i USA:

Ifølge mexicanske myndigheter foregår det et omfattende ulovlig fiske etter sjøpølse utenfor kysten av landet, og mesteparten av fangsten havner i Asia.

Etterspørselen etter sjøpølse er stor i Kina og Japan, der de spiser alt fra kjøttet til skinnet, innmaten og eggene, noen ganger tilberedt, andre ganger tørket eller rå.

Tørket sjøpølse brukes også i kinesisk naturmedisin, og prisene som oppnås for de noe uvanlige skapningene som lever på havets bunn, er så høye at det i flere tiår har vært drevet oppdrett i mange land.

De første vellykkede oppdrettsanleggene for sjøpølse ble åpnet i Kina og Japan tidlig på 1980-tallet, og i dag blir det drevet tilsvarende oppdrett i land som USA, India, Australia, Indonesia og Vietnam.

Det ulovlig fisket etter sjøpølse er godt organisert, men så er da også kineserne villige til å betale opp mot 5.000 kroner kiloen for de noe uformelige skapningene.

(NTB)